Вбивство лідера львівського гурту Лесик Band. Суд оголосив вирок

Новини 18 Травня, 2021 496

Лесик Дацко. Скриншот відео

Франківський районний суд Львова призначив покарання для безхатька, який вбив лідера рок-гурту Лесик Band Олександра Дацюка. Чоловіка ув’язнили на 10 років. Вирок суду опублікували на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Під час судового засідання, яке відбулось 12 травня, обвинувачений повністю визнав свою провину. За словами чоловіка, він вирішив вдарити Олександра Дацюка ножем після того, як музикант образив його. Після цього безхатько викинув ніж та втік. Чоловік розкаявся у вчиненому та попросив позбавити його волі.

Судова експертиза встановила, що на момент вбивства музикант перебував у стані алкогольного сп’яніння. У крові Олександра Дацюка виявили 2, 12 проміле алкоголю, що в 10 разів перевищує норму.

Суддя Світлана Мартьянова у складі членів колегії визнала підозрюваного винним у вчиненні злочину, передбаченого п.7 ч.2 ст. 115 Кримінального кодексу України та призначила йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Конфлікт між 67-річним безхатьком та музикантом виник минулоріч, 7 квітня. Тоді на зупинці громадського транспорту на вулиці Героїв УПА у Львові чоловік завдав Олександру Дацюку кілька ударів ножем у серце. Медики констатували смерть співака 8 квітня, близько першої години ночі.

Олександр Дацюк — український музикант, композитор, заслужений артист України. Музикант був одним із перших учасників та засновників Львівського рок-клубу. Свій гурт «Лесик Band» він створив у грудні 1990-го, впізнаваний стиль якого — виключно діалектні львівські слова у текстах пісень.

Коментарі

Позначки: