Львів’ян закликають віддати шану легендарному артисту в історії музичного Львова Лесику Дацюку

Новини 06 Червня, 2020 472

Лесик Дацко. Скриншот відео

У проекті «Лесик band. Назавжди» будуть хіти Лесика у новому звучанні

У Львові 11 червня відбудеться вечір пам’яті Лесика Дацюка.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на організаторів,  це  данина пам’яті легендарного артиста в історії музичного Львова, на піснях якої виростали мільйони шанувальників, це данина не лише музиканту, а й просто інтелігентній людині, без якої Львів – не Львів.

Як зазначають організатори, «ідея провести вечір пам’яті лідера гурту «Лесик band» виникла дуже швидко, відразу після трагічної смерті Лесика, бо це був неабиякий шок для нас усіх.

Перше, про що ми пошкодували – те, що не були реалізовані наші спільні з ним цьогорічні плани. Ми вирішили, що вечір пам’яті є обов’язковим для нас, хто його знав і з ким він працював багато років. Підготовка триває, дуже багато артистів зголосилось взяти участь у проекті. Це друзі Лесика і просто шанувальники творчості, на якій росло не одне покоління музикантів».

У проекті «Лесик band. Назавжди» будуть хіти Лесика у новому звучанні. Кращі хіти легендарного львівського артиста виконають фронтмени гуртів «МЕРІ» Віктор Винник, «Цвіт Кульбаби» Василь Марущак,«Wszystko» Зіновій Карач, групи «Піккардійська Терція» та «Шейк» співаки Тарас Гаврик, Андрій Заліско, Олена Корнєєва, Ірина Доля, Давід Меладзе, Юрій Григораш та інші. Ведучий та співорганізатор концерту – Остап Дроздов. Автор ідеї – Петро Луцишин.

«Закликаємо долучитися до перегляду онлайн-концерту і саме в такий спосіб віддати шану великому артисту, який незаслужено був призабутий в останні роки. Під час онлайн-концерту організуємо збір коштів для встановлення монументу на могилі легендарного Лесика», – зазначається у повідомленні.

11 червня, початок о 20.00 год.

Трансляція вечора пам’яті відбуватиметься на каналі «Lemberg online»:
Youtube:
https://m.youtube.com/channel/UCp9n6D_ylH-6jbtS3T5i4BA
FB:
https://www.facebook.com/LembergOnLine/, а також на телеканалі Перший Західний, радіо Перше, сторінках організаторів та партнерів проєкту.

Архівне відео

Коментарі

Позначки: , , , , , ,