В Україну повертається російська електроенергія, російський бізнес і кремлівські пропагандисти, – Геращенко

Новини 12 Грудня, 2019 354
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

«Слуги народу» відкривають ринок для російської електроенергії і газу, без яких Україна обходилася останні п’ять років. Про це заявила співголова фракції Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту під час розгляду проекту постанови про скасування змін до закону «Про ринок електричної енергії» (№2233 -П), пише Четверта студія.

«Це принципове голосування. В цьому законі приховується зрада національних інтересів України. 5 років ми обходилися без електроенергії і російського газу. Сьогодні «слуги» відкривають український енергоринок російської електроенергії, а скоро планують це зробити і для російського газу. Насправді, це буде дуже чіткий маркер – чи «слуги» захищають енергонезалежність країни, чи все-таки є олігархічні інтереси, які вищі за інтереси країни», – сказала Геращенко.

Вона зазначила, що голосування за проект постанови про енергетичну незалежність України – це «червоні лінії» для чинної влади.

«Те, як сьогодні відкривається Україна для російських пропагандистів і бізнесу – це щось страшне. Наприклад, сьогодні телеканал «Звезда», який п’ять років на своїх ефірах показує катування українських військових, робить селфі з центральної площі Києва. Їх пустили в країну. Я хочу зараз офіційно звернутися до СБУ і запитати, що тут роблять пропагандисти з каналу «Звезда». Ви так пишаєтеся, що у нормандському форматі не відбулося зради і робите з цього подвиг Геракла. Президента Зеленського в Парижі зупинили «червоні лінії», які йому виставили громадяни України. Сьогодні «червоні лінії» – це голосування за постанову колеги Бондаря за енергетичну незалежність України», – наголосила Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: