В окупованому Криму тривають гоніння на українську церкву, – Іванна Климпуш-Цинцадзе

Новини 13 Грудня, 2019 192

На окупованому Кримському півострові тривають гоніння на українську церкву, але реакція влади на обурливі факти дуже квола – про це пише на своїй сторінці у мережі Facebook народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України в ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Тепер священиків і вірян виганяють із кафедрального храму святих Володимира і Ольги у Сімферополі. Днями Владика Климент оголосив голодування біля Кабінету Міністрів. Тільки після цього з ним зустрілася Міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда. Сумно, коли людина, яка мужньо боронить останній осередок української духовності в Криму, змушена вдаватися до таких відчайдушних кроків, аби її почули урядовці. Певно, дається взнаки «потепління» у стосунках з РФ», – застерігає Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Тим часом кілька днів тому на території України у Ніжинському (козацькому!) Миколаївському соборі УПЦ МП висвятила на єпископа Бахчисарайського Каллініка Чернишева. Він допомагав Росії окуповувати Крим у 2014 році. І навіть отримав за це від окупантів відзнаку! Чому цей «діяч», як і знімальна група пропагандистського каналу МО РФ «Звєзда», не привернув увагу СБУ і прикордонників?», – наголошує керівник комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що готує відповідні депутатські запити щодо ситуації навколо Кримської єпархії ПЦУ. «Висловлюючи підтримку Владиці, я як представниця фракції «Європейська Солідарність» буду звертатися з депутатськими запитами до відповідальних чиновників щодо ситуації, яка склалася навколо Кримської єпархії ПЦУ. Також порушу це питання перед європейськими партнерами під час засідання Парламентського Комітету Асоціації», – повідомила вона.
«А наша влада має публічно визначитися, на чиєму вона боці. Бо позиція «аби не розізлити Путіна» – відверто зрадницька», – наголошує Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Коментарі

Позначки: ,