В аеропорту Ізраїля п’ять годин під конвоєм утримували 140 українців (ФОТО)

Новини 16 Лютого, 2019 114

Українців утримували в аеропорту протягом п'яти годин / фото facebook.com/wishnyakowa.anna

У відповідь на відмову у в`їзді 35 ізраїльтянам в Борисполі

В ізраїльському аеропорту імені Давида Бен-Гуріона у п`ятницю, 15 лютого кілька годин утримували 140 українців.

Про це у Facebook повідомив народний депутат України Георгій Логвинський, – передає УНІАН.

Людей затримали без пояснень і дозволу переміщатися по аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм.

Спеціальний радник міністра закордонних справ з питань ксенофобії та антисемітизму Ганна Вишнякова уточнила, що українців утримували в аеропорту протягом п`яти годин, відібравши у них паспорти.

У МЗС Ізраїля заявили, що в аеропорту Києва затримали 35 ізраїльтян, 28 з яких придбали квитки на різні рейси.

За словами Логвинського, українські прикордонники відмовили їм у в`їзді на законних підставах – через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженої мети візиту. Проте на знак протесту, за словами керівників МВС Ізраїля, в аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві затримали цілий літак з України із 140 українськими громадянами.

Після того, як у ситуацію втрутилися ізраїльські дипломати і український депутат, всіх ізраїльтян пропустили на територію України ”під особисту гарантію Логвинського”. У відповідь Ізраїль відпустив затриманих українців.

Український депутат підкреслив, що такі випадки не поодинокі й мають системний характер. За його словами, ізраїльська сторона могла кожного п`ятого пасажира літака з України повернути додому.

Зокрема, 14 лютого Ізраїль повернув 54 українських пасажирів. ”Якщо найближчим часом аеропорт Бен-Гуріон не змінить своє ставлення до українців, ми і далі будемо діяти за принципом взаємності”, – додав Логвинський.

Скриншот/Facebook

«Українців затримали без пояснень і дозволу переміщатися по аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм. Людей затримали без пояснень і дозволу переміщатися по аеропорту, будь-яке пересування здійснювалося під конвоєм. Спеціальний радник міністра закордонних справ з питань ксенофобії та антисемітизму Ганна Вишнякова уточнила, що українців утримували в аеропорту протягом п’яти годин, відібравши у них паспорти», – зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, уряд Ізраїлю відніс Україну до категорії так званих «Safe State» («безпечних країн»).

 

 

Коментарі

Позначки: , , , ,