Уряд Зеленського звільнив В’ятровича

Новини 18 Вересня, 2019 50
Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович

Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який перебував на цій посаді з 2014 року, пише УП.

В’ятрович також оприлюднив відкрите звернення, де перерахував свої досягнення на посаді та зазначив, що отримав запевнення від прем’єр-міністра про збереження статусу Інституту та продовження його формату та напрямків роботи

Пряма мова: “Можу сказати, що більшість амбітних цілей, які ставив перед собою, досягнув.

-Україна вільна від тоталітарної символіки

-Архіви КГБ відкриті

-Справедливість щодо учасників визвольного руху відновлено: їх визнано борцями за незалежність

-Реабілітація жертв репресій за оновленим законом розпочалася

-Проведено масштабну працю з популяризації української історії та розвінчування міфів про наше минуле.

Певен, робота Інституту має бути продовжена. Мають втілитися започатковані інституційні проекти – створення Музею Революції гідності та Архіву національної пам’яті. Слід продовжувати роботу з популяризації історії – це знання, які роблять нас не лише розумнішими, але й сильнішими”.

Володимир В’ятрович був призначений директором УІНП 25 березня 2014 року. У 2008—2010 роках очолював Архів СБУ та розсекречував колишні архіви КҐБ. У 2010—2011 роках працював в Українському науковому інституті Гарвардського університету.

Він є автором та співавтором чотирнадцяти книг з історії визвольного руху та Другої світової війни. Викладав в Українському католицькому університеті та Києво-Могилянській академії, очолював вчену раду Центру досліджень визвольного руху, член наглядової ради Національного музею-меморіалу “Тюрма на Лонцького”.

У 2015 році Український інститут національної пам’яті спільно із партнерами розробив 4 законопроекти, які увійшли в історію як Декомунізаційне законодавство.

Коментарі

Позначки: