Україну заполонили фальшиві долари

Новини 24 Лютого, 2020 3 683

Фото: РБК-Україна

Як розпізнати підробку

В Україні поширилися несправжні доларові купюри.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на РБК-Україна, Україну заполонили фальшиві долари, які дуже схожі на справжні купюри. Покупців валюти просять бути дуже уважними, щоб не нарватися на підробку. Економіст Євген Невмержицький рекомендує купувати американську валюту тільки в банках або офіційних обмінних пунктах.

Якщо ви купуєте велику кількість доларів – краще придбати спеціальний апарат, який називається детектор. Він перевіряє, справжні банкноти з допомогою ультрафіоелетового кольору.

“Правда, у сучасних високоякісних підробок теж є певний випромінювання. Вони імітують майже всі захисні якості справжньої купюри. Але точно неможливо зімітувати. Наприклад, у випромінюванні немає червоних і синіх ворсинок, а тільки коричнюваті. За цією ознакою можна визначити, що ви маєте справу з підробкою”, – розповів Євген Невмержицький.

За словами експерта, шахраї підробляють і водяні знаки, але в підробці вони наносяться на папір, а не як в оригіналі всередину.

В обмінниках ви теж ризикуєте придбати підробку, якщо це сталося, потрібно повернутися в пункт купівлі валюти та написати заяву про те, що ви купили підробку.

Коментарі

Позначки: , ,