Українці вважають «Європейську Солідарність» головною опозиційною політсилою

Новини 14 Серпня, 2020 1 593

Порошенко та Зеленський. Фото: РБК-Україна.

П’ятий президент України та лідер політичної партії “Європейська солідарність” Петро Порошенка і надалі б залишився головним опонентом Володимира Зеленського під час президентських перегонів.

Про це повідомляє соціологія Центру Разумкова і Соціса, пише “Четверта студія”.

Серед тих, хто визначився і піде на вибори, за Володимира Зеленського готові віддати голоси 33,4%, за Петра Порошенка – 17,8%.  За Юрія Бойко готові проголосувати 15,7%, за Юлію Тимошенко – 8,8%.

При цьому головною опозиційною політсилою українці назвали «Європейську солідарність».

Партія Порошенка також лідирує серед політичних сил, які найбільше допомагають у боротьбі з епідемією коронавірусу – так вважають 12,8% українців. 12,5% називають ОПЗЖ, «Слугу народу» – 11,3%, «Батьківщину» – 4,4%, «Голос» – 1,3%, «Українську стратегію Гройсмана» –  1,1%, «Силу і честь», – 1,0%.

Лише кожен п’ятий вважає, що влада робить все, що може для подолання епідемії коронавірусу (21%). Стільки ж українців (21,2%) переконані, що влада нічого не робить. 46,1% вважають, що влада щось робить, але цього недостатньо.

Якби парламентські вибори відбувалися найближчої неділі, то до Верховної ради пройшли б 5 партій: «Слуга народу» – 25,5% тих, хто визначився і піде на вибори, «ОПЗЖ» – 18,3%, «Європейська Солідарність» – 18,1%, «Батьківщина» – 10,4%, «Сила і Честь» – 6,5%. Партія «Голос» не долає 5-відсотковий бар’єр і посідає 8 місце, за неї готові голосувати 2,2% українців.

При цьому 64,8% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, утричі менше – 21,5% вважають, що країна рухається у правильному напрямку.

Основну відповідальність за соціально-економічну ситуацію в країні несе президент Володимир Зеленський – так вважають 40,2% опитаних. 27,4% покладають відповідальність на Уряд, 16,8% – на Верховну Раду, 7,3% – на бізнес та олігархів, 2,1% – на опозицію.

Майже 60 відсотків опитаних підтримують вступ України до Європейського Союзу, чверть українців – проти. Майже половина готові проголосувати за вступ України до НАТО.

Коментарі

Позначки: , , ,