Українці спроможні боронити свою землю, – нардеп

Новини 20 Липня, 2020 86

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Українці знову змушені захищати державну мову через тридцять років після проголошення державного суверенітету. І спроби монобільшості знищити українську мову не матимуть успіху. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність», голова комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Депутатка зазначила, що всі реваншисти, які намагаються сьогодні знову живу мову гордого і гідного народу якось висміяти чи затюкати, просто смішні.

«Ці народні депутати від монобільшості, які хочуть руйнувати мову, вони смішні. Ми з вами в цьому теж маємо силу, бо їм не вдасться зруйнувати мову, тому що це те саме, що заборонити схід сонця. Ми вже перемогли, а вони вже програли, тому що ми протягом останніх п’яти років зуміли ухвалити закон про державну мову, про освіту, в якому відвели належне місце державній мові. Разом ми довели, що всі кпини стосовно провінційності української мови нас не бентежать. Бо мова – це основа держави», – сказала депутатка.

«Українці протягом війни проти Російської Федерації довели, що вони спроможні боронити свою землю. Але ми також спроможні боронити свою мову», – підкреслила голова комітету.

Вона висловила жаль, що через тридцять років після проголошення Декларації про державний суверенітет українці змушені знову відстоювати і захищати своє право в Україні навчатись, мріяти, співати, боротися, говорити українською мовою.

«Але ми таки відстоїмо це право», – переконана депутатка.

Коментарі

Позначки: