Українці розкритикували Гончарука через фейкове зниження тарифів

Новини 20 Січня, 2020 1 907

Олексій Гончарук Фото: ФБ

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук каже, що у 124 містах України теплокомуненерго здійснили перерахунок і знизили тарифи.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на телеканал Гончарука у Telegram.

Пряма мова: “Сказано – зроблено! Платіжки на тепло та гарячу воду для громадян знижено до 30%. У 124 містах України здійснили перерахунок 131 підприємство теплокомуненерго”, – йдеться у повідомленні.

До урядової ініціативи долучились вже 16 обласних центрів: Вінниця, Луцьк, Дніпро, Житомир, Запоріжжя, Кропивницький, Львів, Одеса, Рівне, Тернопіль, Харків, Херсон, Хмельницький, Чернігів, Івано-Франківськ, Київ”.

Гончарук наводить як приклад платіжки за грудень 2019 року у кількох областях.

— сума перерахунку по 1-кімнатних квартирах:

від 80 грн у Київській обл. та до 292 грн у Львівській обл;

— по 2-кімнатних квартирах:

від 110 грн у Чернігівській обл, до 435 грн у Дніпропетровській обл.;

— по 3-кімнатних квартирах:

від 140 грн у Дніпропетровській обл, до 563 грн у Рівненській обл.

А, наприклад, у Тернополі за рішенням органів місцевого самоврядування люди отримали знижку за послуги теплопостачання за три місяці: жовтень, листопад та грудень 2019 року.

За словами прем’єра, це стало можливим, тому що ціни на газ на ринку знизилися, а уряд надав місцевій владі механізм, щоб зробити ці коригування в платіжках.

Проте, як пише у Фейсбуці екс-віце-прем’єр-міністр міністр соціальної політики Павло Розенко, українці не побачили жодних знижень тарифів та розкритикували Гончарука.

“Коли вирішив “випендритись”. Тут глава Уряду «у відставці», після «романтичної» зустрічі з Президентом і перед звітом у Верховній Раді вирішив зайнятися ІБД (імітацією бурної діяльності). І терміново похвалитися хоч чимось, окрім півмільйонних зарплат чиновників. Ляпнув, що платіжки в Україні зменшилися на 30%.
Ну і народ «розклав» Прем‘єра на атоми і молекули. Бо для всієї країни очевидно, що ніякого зменшення на 30% ні на газ, ні на комунальні послуги в Україні не відбулося”, – пише Розенко.

 

Коментарі

Позначки: ,