Українське кіновиробництво звільнили від ПДВ

Новини 07 Листопада, 2017 241

Ілюстративне фото

Виробництво національних фільмів та озвучених українською мовою фільмів не буде обкладатися податком на додану вартість (ПДВ) до 1 січня 2023 року.

Таке рішення прийняла Верховна Рада, ухваливши законопроект №3238-д “Про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки кінематографа в Україні”. З третьої спроби “за” проголосували 228 народних депутатів на пленарному засіданні сьогодні, 7 листопада.

Від ПДВ будуть звільнені, зокрема, операції з поставки національних фільмів, визначених законом України “Про кінематограф”, а також поставка робіт і послуг з виробництва національних фільмів.

Нинішня редакція перехідних положень Податкового кодексу передбачає, що звільнення від ПДВ діяло до 1 січня 2016 року. Також до 1 січня 2023 року звільнять від ПДВ послуги з демонстрації, розповсюдження національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою на території України.

Прийнятий проект також визначає, що виплачені суб’єктам кінематографа вартість товарів і послуг, а саме проїзд, проживання, харчування, страхування, навчання, пов’язані з виробництвом аудіовізуального продукту не є додатковим благом платника податку.

Коментарі

Позначки: , , ,