У Ряшеві затримали бізнесмена з України за виставляння фальшивих Tax Free

Новини 27 Квітня, 2021 74

Ілюстрація Brett Hondow z Pixabay

Центральне антикорупційне бюро у Ряшеві затримало громадянина України підозрюваного у шахрайській схемі повернення ПДВ

Працівники Центральною антикорупційного бюро у Ряшеві затримали громадянина України, причетного до шахрайської схеми неправомірного повернення ПДВ. Володимир Д. є членом правління однієї із ряшівських компаній і він виставив фальшиві рахунки-фактури на суму понад мільйон злотих (220 тисяч євро).

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє Польське радіо.

За інформацією Центрального антикорупційного бюро, Володимир Д. «спільно і за погодженням з іншими особами» створював фіктивну бухгалтерську документацію, ввівши у реєстр закупівель фірми неправдиві рахунки-фактури на суму 550 тисяч злотих. Документуючи нібито придбання товарів, він виставляв неправомірні документи Tax Free, таким чином піддавши Державну скарбницю на незаконне повернення ПДВ.

Прокуратура висунула Володимиру Д. обвинувачення в участі в організованій злочинній групі та виписуванні 26 незаконних рахунків за проданий товар. Чоловіка також підозрюють у використанні 12 фальшивих рахунків-фактур на суму понад 540 тисяч злотих.

Підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі. Раніше обвинувачення у цій же ж справі висунули 44 особам, частина з яких перебуває під тимчасовим арештом.

Коментарі

Позначки: , ,