Україна потребує реформування Конституційного суду, – нардеп

Новини 03 Грудня, 2022 94

Реформування Конституційного Суду України потрібне, але не шляхом порушень та недопрацювань. І це, складається враження, зрозуміли окремі депутати із «монобільшості» і спільними зусиллям ми не допустили голосування у другому читанні Законопроекту про конституційну процедуру за спецпроцедурою, оскільки до цієї законодавчої ініціативи було подано 1184 поправки і комплексно їх ухвалювати просто непрофесійно.

Про це повідомив нардеп Михайло Цимбалюк, пише Четверта студія.

Тим більше, що Венеційська комісія у висновку від 9 грудня 2020 року наголосила, що «парламент повинен поважати роль Конституційного Суду як стража Конституції», а розгляд цього питання за спецпроцедурою – це неповага до КСУ. Відтак у підсумку – необхідних 226 голосів на табло не було, а розгляд проекту перенесли на невизначений час.

Цей проект Закону стосується прав громадян, суттєво оновлює правове регулювання у відповідній сфері. Отже, набрання чинності фактично відразу після опублікування не відповідає вимозі прогнозованості і передбачуваності держави як складовій принципу верховенства права, що свідчить про недотримання вимог статті 8 Конституції України.

Коментарі

Позначки: