Корупція перемогла антикорупцію в Конституційному суді, – Омелян

Новини 29 Жовтня, 2020 414

Фото: КСУ

30 жовтня громадськість збирається біля приміщення Конституційного суду

Корупція перемогла антикорупцію в Конституційному суді. Всі антикорупційні реформи, які з таким болем народжувалися і втілювалися з 2014 року – знищено. НАЗК фактично позбавлене повноважень.  

Як пише «Четверта студія», про це написав на своїй сторінці  у ФБ Володимир Омелян.

«Ну що ж… Корупція перемогла антикорупцію в Конституційному суді. Всі антикорупційні реформи, які з таким болем народжувалися і втілювалися з 2014 року – знищено. НАЗК фактично позбавлене повноважень.  Залишився ще лише один крок: демонтувати інститути НАБУ і Вищого антикорупційного суду. Кажуть, це трапиться впродовж наступних днів», – зазначив у своєму дописі Володимир Омелян.

Він наголошує, що «але навіть через сьогоднішні дії влади на співпраці з західними партнерами поставлено хрест: не буде більше ні підтримки, ні довіри. Адже саме антикорупційна реформа була однією з основоположних у налагодженні діалогу з Заходом.

І все це зроблено з єдиною метою – безкарно грабувати Україну далі, зруйнувати взаємодію з західними партнерами і, як наслідок, повернути російський контроль над Україною. Бо через економічну і політичну кризу, спровоковану Зеленським, нам наодинці не вистояти».

Як пише Омелян, «українці впродовж багатьох років обурювалися корупцією, визначали боротьбу з нею серед топ-пріоритетів держави і влади».

Він повідомляє, що  «в п’ятницю, 30 жовтня, о 9:00 збираємося біля приміщення Конституційного суду за адресою Жилянська, 14. А звідти можемо піти в гості до Зеленського. Щоб він потім не казав, що навіть не здогадувався… Покажемо владі, скільки нас!  Тих, які не хочуть повернення в СССР!».

Довідково. Володимир Володимирович Омелян (нар. 30 січня 1979, Львів, Українська РСР) — український дипломат, міністр інфраструктури України в 2016—2019. Політичний експерт, праонук класика української літератури Богдана Лепкого.

Як повідомлялося, НАЗК закриває реєстр електронних декларацій.

 

Коментарі

Позначки: , , ,