У Зеленського не бажають відновлювати пільги ветеранам та вирішувати конституційну кризу, – Федина

Новини 02 Лютого, 2021 270
Софія Федина. Фото: Прямий.

Софія Федина. Фото: Прямий.

Владу Зеленського не цікавить відновлення соціальних гарантій ветеранам російсько-української війни, виплати субсидій малозабезпеченим українцям на оплату підвищеної вартості газу та електроенергії і реформування Конституційного суду України.

Про це заявила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина на брифінгу у Верховній Раді України, передає пресслужба фракції, пише Четверта студія.

Депутатка прокоментувала сформований порядок денний нової сесії парламенту, де відсутні важливі законопроєкти, спрямовані на розв’язання нагальних проблем та подолання кризових ситуацій.

“До порядку денного не включено проєкт закону про внесення змін до закону про статус ветеранів війни і гарантії їх соціального захисту щодо відновлення їхніх пільг та відновлення їхнього соціального захисту. А навіщо? Ну не потрібні нам, виявляється, ветерани. Точніше не потрібні владі Зеленського”, – наголосила представниця “Європейської Солідарності”.

За її словами, так само не внесено до порядку денного питання приведення у відповідність законодавства про реабілітацію жертв репресій.

“Звичайно, навіщо нам пам’ятати про жертв репресій? Тому що режим Зеленського продукує нові репресії і створює нових політв’язнів”, – зауважила Софія Федина.

Вона нагадала, що суди над ветеранами та волонтерами тривають і сьогодні о 14:00 у Шевченківському суді відбудеться чергове засідання у справі вбивства журналіста Шеремета, в якому звинувачують ветеранів Андрія Кузьменка, Яну Дугарь та лікарку, волонтера Юлію Кузьменко.

“Так само не включене питання забезпечення субсидіями і забезпечення соціального захисту для тих верств населення, які не мають змоги сплачувати захмарні ціни за електроенергію, газ і, по суті, покривати інтереси олігархів”, – підкреслила депутатка.

“Ми всі говоримо про потребу реформування Конституційного суду, про чистоту конституційної процедури, але до порядку денного не внесені питання удосконалення конкурсних засад відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду. Що знову в ручному режимі хтось буде намагатися узурпувати процедуру, як це зараз відбувається, на жаль, на найвищому рівні”, – також розповіла вона.

“Кричущим також є те, що до порядку денного цієї сесії не внесено проєкт закону, який стосується заборони водопостачання Північно-кримським каналом до тимчасово окупованих Автономної республіки Крим та міста Севастополь. Не внесено питання щодо того, чому на території України діє інститут ядерних досліджень російської академії наук. Тобто відверта присутність ворога на наших теренах на сьомий рік війни. Не вноситься до порядку денного питання постанова про звернення ВРУ до ООН, європейського парламенту, інших міжнародних структур щодо засудження тимчасової окупації АР Крим, міста Севастополь, порушень прав і свобод людини на тимчасово окупованих територіях щодо звільнення політичних в’язнів – громадян України”, – зазначила Софія Федина.

За її словами, це лише невеличка частина питань, які стосуються кричущих проблем з життя України і які тотально ігноруються сьогодні владою Зеленського і його монобільшістю.

“Якщо у нас демократія, як дехто розказує у різних інтерв’ю, то чому ці питання не винести на сесію обговорити в парламентському вимірі, а тоді приймати рішення. І тоді буде видно – хто працює на українську державу, а хто є слугою сусідньої”, – підкреслила представниця “Європейської Солідарності”.

Коментарі

Позначки: ,