У Волинській ОДА через журналістів скасували нараду щодо обміління Світязя

Новини 08 Травня, 2020 691

На Волині озеро Світязь через посуху стає схожим на пустелю. Фото: Alexander Hech.

Нараду з питань обміління Світязя та правомірності руйнування меліоративних систем, яка мала відбутися у Волинській обласній державній адміністрації 8 травня, довелося скасувати. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Таке рішення прийняли учасники зібрання, оскільки на засіданні планували обговорити, зокрема й конфіденційну інформацію, яка стосувалася ймовірних причин обміління Шацьких озер.

Однак на засідання прийшла знімальна група «Перший –TV.Луцьк», телеканалу який має стосунок до депутата обласної ради Володимира Бондара, бізнес якого пов’язують із лохиновим плантаціями поблизу о.Світязь, тому учасники засідання вирішили припинити засідання, а наступне провести у закритому режимі.

Представники правоохоронних органів, СБУ та прокуратури Волинської області, Регіонального офісу водних ресурсів, Державної екологічної інспекції у Волинській області, Управління агропромислового розвитку та управління екології Волинської обласної державної адміністрації відмовилися у присутності преси обговорювати питання обміління Світязю у запланованому форматі.

Начальник Державної екологічної служби у Волинській області Олександр Кралюк, зокрема зазначив, що він не зможе говорити у присутності представників ЗМІ, оскільки його доповідь містить інформацію з обмеженим доступом. Тож засідання вирішили припинити через недоцільність її проведення у такому режимі.

Коментарі

Позначки: ,