У Трускавці вода у мережу подаватиметься за графіком

Новини 06 Травня, 2019 62
У Трускавці вода у мережу подаватиметься за графіком

У Трускавці вода у мережу подаватиметься за графіком

На сайті трускавецького водоканалу сьогодні оприлюднять графік подачі води у мікрорайонах міста-курорту.

Про це повідомив на апаратній нараді міський голова Андрій Кульчинський, пишуть Джерела Трускавця.

Необхідність введення графіку води зумовлена тим, що через дощі забір з питного водосховища у мережу припинений, замуленість  води у кілька разів перевищує норму.

Натомість дрогобицький водоканал відмовляється збільшити обсяги води для Трускавця. Оскільки останнім часом  водоканал міста-курорту в основному подавав у мережу воду з питного озера, звівши до мінімальних показників закуплю води у Дрогобича.

За словами Андрія Кульчинського, графік подачі води є тимчасовим явищем. Його відмінять, як тільки налагодиться погода і каламутність води в озері зменшиться.

Як відомо, борг трускавецького водоканалу перед дрогобицьким становить понад 10 млн грн. Його левова частка була сформована у 2016 році, коли через некомпетентність посадовців: міського голови Андрія Кульчинського і профільного заступника Олексія Балицького, нові, на основі гуртової ціни, тарифи на послуги з водопостачання і водовідведення для трускавчан були затверджені лише 1 травня 2016 року.

Комунальне підприємство “Дрогобичводоканал” намагається у судовому порядку повернути кошти, які боргує водоканал міста-курорту. Судова епопея триває, що, звісно, не сприяє взаєморозумінню між керівництвом водоканалів і міст-сусідів.

Як відомо, у передвиборчій програмі трускавецький мер одним з пріоритетів вказав “Питна вода одразу з крану”, обіцяючи встановлення сучасних міських систем очистки води, цілодобове забезпечення якісною питною водою.

А, звітуючи цього року про свою діяльність перед громадою міста, Андрій Кульчинський повідомив, що вода бурого кольору й з неприємним запахом, яка подається у мережі з питного водосховища, буде такою до 2020 року. Саме на цей період, за словами мера, заплановане встановлення очисних споруд за умови, якщо Трускавець отримає стовідсоткове грантове фінансування.

Коментарі

Позначки: ,