У провайдері “Зеонбуд” заявили, що не помітили, як вимкнули Еспресо, Прямий та 5 канал

Новини 05 Квітня, 2022 1 849

Провайдер цифрового телебачення «Зеонбуд», який зараз підпорядковується державному Концерну РРТ, не знає про причини вимкнення каналів «Еспресо», Прямий та 5 канал.

Як пише “Четверта студія”, про це у коментарі «Детекторy медіа» сказав керівник компанії Володимир Манжосов.

За його словами, «Зеонбуд» зараз виконує технічну функцію і просто транслює сигнал.

«Ми  взагалі не помітили, що щось змінилось», – сказав він.

Нагадаємо, 19 березня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким підпорядкував «Зеонбуд» Концерну РРТ.

«Детектор медіа» надіслав запитання директору Концерну РРТ Кирилу Данилову, мобільний пана Данилова не відповідає.

Технічний директор концерну Сергій Семерей сказав  «Детектору медіа», що в умовах війни може давати коментар лише через офіційний запит.

Офіційний запит до Держспецзв’язку, якому підпорядковується Концерн РРТ, «Детектор медіа» надіслав. Відповідь на запит готується.

Втім, за неофіційною інформацію, причиною відключення є відмова каналів транслювати марафон «Єдині новини» у повному обсязі. Адже 19 березня президент ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким зобов’язав загальнонаціональні канали транслювати єдиний марафон.

5 канал, Прямий та «Еспресо» змінили свій ефір і долучились до трансляції марафону «Єдині новини». Як  пишуть у своїй заяві журналісти 5 каналу та Прямого, вони дотримуються принципу єдиної державної інформаційної політики і левову частку ефірного часу передали спільному загальнонаціональному марафону, виконуючи указ президента.

«Левову частку», але не весь ефір.

Нагадаємо, 4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового ефіру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, Ради національної безпеки та оборони України, Служби безпеки України, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. Канали просять президента втрутитись і захистити «право журналістів, які професійно воюють на інформаційному фронті, на професію і свободу слова». Вони вимагають від Концерну РРТ відновити мовлення каналів.

Коментарі

Позначки: ,