Спроба закриття “Прямого” стане точкою неповернення для влади Зеленського, – Порошенко (ВІДЕО)

Новини 18 Лютого, 2021 1 227
Петро Порошенко

Петро Порошенко

Спроба закриття телеканалу “Прямий” стане “червоною лінією”, яку перетне влада президента Володимира Зеленського.

Про це ведучому Прямого” Матвію Ганапольському сказав п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко.

– Що ви будете робити, якщо РНБО під тиском Зеленського ухвалить рішення про закриття “Прямого” каналу, “П’ятого”, “Еспресо”?

“Я вважаю, що це буде черговою червоною лінією, яку перетне влада Зеленського. Але хочу наголосити, що це вже буде точка неповернення. Я пишаюся тим, що у 2003 році я разом з командою однодумців створили “5 канал” і підписали дивний для того часу документ – основні засади редакційної політики, який підписали найкращі зіркові журналісти того часу. Я пишаюся тим, що ми жодного разу з того часу цей документ, який регламентує свободу слова, ніколи не порушували. Щобільше, я пишаюся тією роллю, яку “5 канал” як незалежний телевізійний єдиний канал зіграв в “помаранчевій” революції. Інакше тут давно б була Росія. І я переконаний, що свою роль в захисті української державності відіграла свобода слова і її уособлення – “5 канал”. Всі визнають, що революції б не було або вона була б іншою…”, – відповів Порошенко.

“Свобода слова – це є засадничі позиції української державності. Я не думаю, що це розуміє Зеленський. Бо Зеленський… більше бруду, як було вилито на мене, в тому числі і його зусиллями, його “95 кварталом” з брехнею “Горіла хата палала”, з грою на роялі не руками та з виглядом України як повії. Але в страшному сні не прийшло би закривати, тому що вони тебе критикують”, – додав п’ятий президент.

Коментарі

Позначки: , ,