У Pfizer заявили, що готові зробити вакцину від нового коронавірусу протягом 100 днів

Новини 27 Листопада, 2021 688

Pfizer

Американська транснаціональна фармацевтична компанія Pfizer і німецька біотехнологічна компанія BioNTech заявили про готовність у короткі терміни розробити вакцину від нового штаму коронавірусної інфекції, який отримав назву.

Про це повідомляє Sky News, пише Четверта студія.

Виробники вакцини висловили впевненість, що вони зможуть швидко адаптувати свої вакцини в разі широкого поширення нового варіанту коронавірусу.

Світові вчені остерігаються, що «Омікрон» може бути більш стійким до препаратів, які зараз отримують мільйони людей по всьому світу.

“Новий штам, раніше відомий, як B.1.1.529, має деякі небезпечні мутації, і перші дані свідчать про те, що він підвищує ризик повторного ураження. Якщо це так, Pfizer і BioNTech розраховують, що зможуть розробити та створити індивідуальну вакцину проти цього варіант приблизно через 100 днів при умові затвердження регулюючими органами», — сказано в заяві.

При цьому компанія Moderna заявила, що з початку 2021 року розробила комплексну стратегію для протидії коронавірусу, якщо імунітет вакцинованих послаблюється.

Американський фармацевтичний концерн Novavax вже приступив до створення вакцини COVID-19 на основі відомої генетичної послідовності B.1.1.529, і буде готовий почати тестування та виробництво впродовж кількох кількох днів.

Коментарі

Позначки: