Львівщина отримала чергову партію вакцини «Comirnaty/Pfizer-BioNTech»

Новини 08 Лютого, 2022 66

Pfizer

Львівщина отримала майже 20 тисяч доз вакцини «Comirnaty» від «Pfizer-BioNTech». Нагадаємощо це – мРНКвакцинарозроблена німецькою біотехнологічною компанією «BioNTech» спільно з американським фармакологічним концерном «Pfizer». 

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Зазначимо, ця вакцина визнана у країнах Європи та Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також саме нею рекомендують вакцинувати дітей віком від 12 років.

На Львівщині станом на сьогодні проведено загалом 2 018 008 щеплень, з них 1 045 932 – вакциною «Комірнаті» (Пфайзер).

“Навіть якщо ви вже перехворіли на COVID-19, щеплення робити все одно потрібно. Хоча в людей, котрі одужують від COVID-19, може виробитися природний імунітет до вірусу та поки невідомо, як довго і наскільки добре він захищатиме. Вакцини забезпечують надійніший захист, тому виберіть для себе зручне місце: прийдіть і провакцинуйтеся!”, – зазначив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Крім того, варто наголосити, що для ефективної боротьби з пандемією важливо забезпечити саме масову вакцинацію, в межах якої буде імунізовано принаймні 80% населення, щоб обмежити циркуляцію вірусу й виникнення нових хвиль і спалахів захворюваності.

При цьому, згідно з даними ВООЗ, для формування колективного імунітету має бути провакциновано аж 95% населення, адже лише при досягненні таких показників можна сподіватися на появу колективного імунітету. Це зі свого боку дасть можливість обмежити поширення вірусу та його подальші активні мутації.

Додамо, що щеплення вакциною «Комірнаті» можна отримати у пунктах щеплення, попередньо звернувшись до сімейного лікаря, та у центрах вакцинації. З графіком роботи центрів вакцинації на Львівщині цього тижня можна ознайомитися за посиланням.

Коментарі

Позначки: , ,