“У Париж-2024 поїдемо за “золотом”. Українка Старікова – про “срібло” Олімпіади у Токіо

Новини 08 Серпня, 2021 237

Silver medalist Olena Starikova of Team Ukraine reacts during a medal ceremony for the track cycling women's sprint race at the 2020 Summer Olympics, Sunday, Aug. 8, 2021, in Izu, Japan. (AP Photo/Christophe Ena)

Українська велогонщиця – про медальний фініш у останній день змагань Олімпіади.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Україна здобула медаль у заключний день змагань Олімпійських Ігор у Токіо. Олена Старікова дійшла до фіналу Олімпіади-2020, де здобула срібну нагороду.

Для Старікової фінал у спринті став другим на Олімпіаді-2020. Перед цим вона змагалася у кейрині і зупинилася у кроці від медалі, посівши четверте місце.

Старікова після заключного виступу на Олімпійських Іграх звернула увагу на медальний результат, який їй вдалося досягти. Велогонщиця наголосила: їй дуже важко передати емоції.

“Все ще не можу повірити, що здобула олімпійську медаль. Я дуже щаслива. Мене переповнюють неймовірні емоції та відчуття. Це складно передати словами”, – цитує слова велогонщиця сайт НОК.

На фініші Старікова поступилася канадці Келсі Мітчелл. За словами велогонщиці, їй не вистачило досвіду та сил на заключний старт, але рада тому, якого результату досягла.

“На сьогоднішній старт виходила показати максимальний результат. На жаль, не вдалося стати першою. Десь не вистачило досвіду, десь – сил, адже це був для нас вже шостий змагальний день. Але, безумовно, дуже рада цій нагороді. Будемо працювати далі й вже до Парижу-2024 поїдемо за “золотом”.

Хто така Олена Старікова?

25-річна українська велогонщиця, представниця Львівської області на Олімпіаді-2020 у кейрині та спринті.

Результати Старікової на Олімпійських Іграх – “срібло” (спринт), четверт місце (кейрин).

У 2020 році Старікова здобула “золото” чемпіонату Європи у кейрині. Крім цього, вона шість разів здобувала медалі Євро у велотреку, а у 2019-му стала срібною призеркою чемпіонату світу (гіт на 500 метрів).

Коментарі

Позначки: