У Новояворівську потрібно відремонтувати 50 км труб (ВІДЕО)

Новини 12 Липня, 2021 198

Олексій Гончарук з візитом на Львівщині, 13.11.19, Новояворівськ, фото 4studio

У місті не вірять в обіцянки “Нафтогаз Тепло” подати гарячу воду і опалення на початку опалювального сезону

У Новояворівську не вірять в обіцянки “Нафтогаз Тепло” подати гарячу воду і опалення на початку опалювального сезону.

Як пише Четверта студія, про це пишуть у спільноті “Підслухано НЯ”.

“Брехня брехню попихає. Ніякої підготовки не ведеться, в якому стані зупинили в такому і запустять. Працівники з дому приносять електроди, щоб було чим заварити труби, хоч ви паралельно мільйони списуєте через тендери на матеріали. На рахунок зарплат, то дійсно попіднімали в рази особливо керівному складу, тільки є одне але – на цю зарплату навіть не заробили, бо працюєте цілий час в борги мільйонні, а зарплати получаєте з коштів, які здираєте за газ, понабирали на посади безголовий персонал, який крім брехні і хамства нічого не вміє”, – пише у спільноті “Euro Progres”.

Також зазначається: “Для чого думати головою, якщо просто можна підняти ціни на газ, тепло, електроенергію і здирати гроші з населення.

І найосновніший фейк: навіть якщо підняти тариф в два рази, то на підготовку до опалювального сезону це не вплине, оскільки тепло не виробляєте і третій рік міста без гарячої води”.

“І не треба з себе меценатів робити, що газ дає “Нафтогаз”. Це одна зі схем, щоб його списати. Можемо нагадати як “Нафтогаз” списав борг в 700млн.грн.ПП Гарант Енерго М.

У честь чого така благодійна акція? Може тому, що ця фірма – одноденка і є наставниця тих самих спеців, які створили “Нафтогаз тепло”, для того, щоб дерибанити державні кошти”, – зазнчається у повідомленні.

У коментарях також відзначається, що “весь колектив до 1-го жовтня на 2/3х., а на ТЕЦ – кінь не валявся”.

Йдеться і про те, що у місті не відремонтовано близько 50 км труб.

Нагадаємо, сьогодні “Нафтогаз тепло” заявило про те, що жителі міст Новояворівськ та Новий Розділ зустрінуть зиму з теплом і гарячою водою.

Гарантом постачання природного газу на підприємство виступає НАК «Нафтогаз України», тому ситуація щодо підготовки до опалювального сезону в цих двох містах є однією з найкращих в Україні. Зокрема, за графіком виконуються усі вимоги Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затвердженого Наказом міністерства палива та енергетики України № 620/378 від 10.12.2008 та наказу ТОВ «Нафтогаз Тепло» № 39 від 09.04.2021 про підготовку до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 рр.
Підприємство також повністю виконує всі зобов’язання по соціальних гарантіях своїм фахівцям: вчасно виплачується заробітна плата на рівні вищому ніж закладено в тариф на теплову енергію для збереження колективу.

На підприємствах досі діє тариф 2019 року, а рівень оплати споживачів теплової енергії становить всього 88%.

Щоб вирішити це питання, ТОВ «Нафтогаз Тепло» 29.12.2020 та 30.12.2020 зареєструвало пакети документів та заяви про встановлення тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води Новояворівської ТЕЦ та Новороздільської ТЕЦ на 2021 рік у виконавчих комітетах Новояворівської та Новороздільських міських рад Львівської області.

Виконавчий комітет Новояворівської міської ради рішенням № 256 від 16.06.2021 все таки встановив тарифи з 01.09.2021 року ТОВ «Нафтогаз Тепло» на теплову енергію, її транспортування, постачання та послугу з постачання теплової енергії, тарифів на послуги з постачання гарячої води для всіх споживачів м. Новояворівськ.

А ось питання погодження тарифів на послуги з постачання теплової енергії та гарячої води для Новороздільської ТЕЦ станом на сьогодні досі залишається неврегульованим з причин безпідставного затягування процесу їх розгляду Новороздільською міською радою.

Закликаємо місцеву владу відповідально поставитися до процесу підготовки опалювального сезону та переглянути тарифи на тепло.

Довідка. ТОВ «Нафтогаз Тепло» здійсню свою діяльність з управління Новояворівської та Новороздільскої ТЕЦ, які були арештовані 2018р. та передані агентством України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі АРМА) на підставі договорів управління.

Нагадаємо, посадова особа філії «Новояворівські електромережі», управління якою здійснює ТОВ «Нафтогаз Тепло», налагодила масштабну схему отримання хабарів.

За даними досудового слідства, посадова особа філії «Новояворівські електромережі», управління якою здійснює ТОВ «Нафтогаз Тепло», налагодила масштабну схему отримання хабарів. Зокрема, за 1,4 млн грн посадовець «гарантував» не створювати штучних перешкод у підключенні житлового будинку до електромереж. Він також обіцяв сприяння у стабільному забезпеченні споживачів електроенергією.

Правоохоронці затримали чиновника згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання авансу в 1 млн грн.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

 

Коментарі

Позначки: , , ,