У міськраді Львова заявили, що примусять перевізників безкоштовно возити пенсіонерів

Новини 30 Грудня, 2019 670

Ілюстрація: "ЕП"

Це рішення стосується не лише комунальних маршрутів, але й приватних перевізників, – ЛМР

Пенсіонери та всі особи пільгових категорії будуть їздити безкоштовно у громадському транспорті Львова у 2020 році.

Як пише «Четверта студія», про це повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, за словами Ірини Маруняк, заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, у Львові пенсіонери і всі особи пільгових категорій, які визначені законодавством України, їздять безкоштовно у громадському транспорті Львова. Жодних рішень про скасування чи обмеження права пільгового проїзду місто не приймало, тому у 2020 році це право за пільговиками залишається.

«Жодного рішення скасовувати ці пільги, чи обмежити час їх дії, місто не приймало. Тому всі особи пільгових категорії, які мають право на безкоштовний проїзд згідно з чинним законодавством України, продовжуватимуть користуватися правом пільгового проїзду у 2020 році», — повідомила Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства.

Стосується це рішення не лише комунальних маршрутів, але й приватних перевізників.

«Ми висували пропозицію запропонувати окремі години з 11.00 год. до 16.00 год. і після 20.00 год. для пересування пільгових категорій.

Однак, в цей момент це залишилося лише пропозицією. Львівська міська рада своєї згоди на це не надала, тому й у 2020 році до досягнення нових домовленостей приватні перевізники будуть працювати у режимі пільгового проїзду для пенсіонерів впродовж усього дня”, — зазначив Ігор Самардак, керівник АТП 14630.

«Відтак, пенсіонери і всі пільговики продовжуватимуть їздили безкоштовно в громадському транспорті Львова», – наголошується у повідомленні ЛМР.

Як повідомлялося, після різдвяних свят пенсіонери їздитимуть у громадському автотранспорті Львова безкоштовно тільки з 11.00 до 16.00 та після 20.00. Про таке рішення членів Асоціації автомобільних перевізників Львівщини повідомив керівник АТП 14630 Ігор Самардак.

– До нас надходять скарги, що пасажири не можуть сісти в автобус або ж переповнений автобус не зупиняється на зупинках. Львівська міська рада надала  право безкоштовного проїзду майже половині населення Львова. Тому з 1 січня приватні перевізники вирішили безкоштовно перевозити цих пільговиків у непікові години. А у пікові години право безкоштовного проїзду матимуть ті, чиї пільги визначені законами України. Інші ж у цей час повинні оплачувати за проїзд, – каже він.

Як уже повідомлялося, перевізники Львівщини висунули ультиматум: якщо до 1 січня 2020 року органи місцевої влади не ухвалять рішення щодо монетизації транспортних послуг або ж не виділять кошти з місцевих бюджетів на компенсацію перевізникам для перевезення пасажирів, які мають право на безкоштовний проїзд, то таких клієнтів змусять платити в автобусах на маршрутах приміського та міжміського сполучення Львівської області.

 

Коментарі

Позначки: , ,