У Львові з 1 січня зміняться правила безкоштовного проїзду для пенсіонерів (ВІДЕО)

Новини 28 Грудня, 2019 12 632

Фото ілюстративне з відкритих джерел

У маршрутках безкоштовний проїзд для пенсіонерів скасовують у години «пік»

Після різдвяних свят пенсіонери їздитимуть у громадському автотранспорті Львова безкоштовно тільки з 11.00 до 16.00 та після 20.00. Про таке рішення членів Асоціації автомобільних перевізників Львівщини повідомив керівник АТП 14630 Ігор Самардак.

Про це пише «Четверта студія» з посиланням на ІА Syla.news,

– До нас надходять скарги, що пасажири не можуть сісти в автобус або ж переповнений автобус не зупиняється на зупинках. Львівська міська рада надала  право безкоштовного проїзду майже половині населення Львова. Тому з 1 січня приватні перевізники вирішили безкоштовно перевозити цих пільговиків у непікові години. А у пікові години право безкоштовного проїзду матимуть ті, чиї пільги визначені законами України. Інші ж у цей час повинні оплачувати за проїзд, – каже він.

Крім тих пільговиків, які мають законне право безоплатного проїзду, не вимагатимуть плату і від школярів.

Голова Асоціації автомобільних перевізників Львівщини Іван Велійка додав, що перевізники, які працюють на приміських та міжміських маршрутах Львівської області, перевозитимуть безкоштовно тільки шість категорій пільговиків. Серед них – учасники бойових дій, інваліди зору та одна супроводжуюча особа, діти-сироти та інші.

– Перевізники уклали меморандум з Львівської обласною державною адміністрацією. Меморандум, де вказано категорії пільговиків, яких перевізники перевозитимуть за свій кошт, ми оприлюднимо пізніше. Водночас, держадміністрація зобов’язалася звернутися до обласної ради, аби під час перегляду залишків бюджетних коштів за 2019 рік, рада винайшла кошти на компенсацію. Це мають зробити до 1 березня, – говорить Іван Велійка.

За його словами, якщо цього не буде зроблено, то перевізники вимагатимуть від пільговиків оплати за проїзд.

Як уже повідомлялося, перевізники Львівщини висунули ультиматум: якщо до 1 січня 2020 року органи місцевої влади не ухвалять рішення щодо монетизації транспортних послуг або ж не виділять кошти з місцевих бюджетів на компенсацію перевізникам для перевезення пасажирів, які мають право на безкоштовний проїзд, то таких клієнтів змусять платити в автобусах на маршрутах приміського та міжміського сполучення Львівської області.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,