У Львові викрили керівника благодійної організації, який ухилився від сплати 4,2 млн грн податків

Новини 28 Січня, 2020 466

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора однієї із благодійних організацій, який, за версією слідства, ввіз з-за кордону товар (новий одяг та взуття) під виглядом гуманітарної допомоги.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу прокуратури Львівської області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відправником ввезеного на митну територію України товару, вартістю понад 350 000 євро є італійська компанія.

Псевдоблагодійником організовано вивезення товару у невідомому напрямку зі складу зберігання без дозволу митних органів. Такі дії фігуранта призвели до фактичного ненадходження до державного бюджету 4,2 млн грн коштів.

Відповідно до санкцій ст.212 ч.2 КК України (Ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах) зловмиснику загрожує штраф від п’яти до семи тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Коментарі

Позначки: ,