У Львові встановлять ще 9 меморіальних таблиць

Новини 17 Лютого, 2024 77

у Львові є спеціальний порядок встановлення меморіальних таблиць захисникам України. Таблицю можна встановити на освітньому закладі, де вчився воїн

Виконавчий комітет Львівської міськради затвердив встановлення ще 9 меморіальних таблиць пам’яті українських захисників. Більшість з них розмістять на закладах освіти міста, в яких навчалися воїни. Також одну меморіальну таблицю встановлять на житловому будинку.

За даними фахівців управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради, меморіальні таблиці розмістять відповідно до затвердженого у Львові взірця.

Відтак у місті встановлять меморіальні таблиці:

–       Антону Гаврилову, Юрію Домарецькому, Олександру Ісакову, Юрію Кінашу, Миколі Ковалишину та Дмитру Мілосердову – Львівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 43 Львівської міської ради;

–   Ярославу Улічному – Міжрегіональний центр професійно – технічної освіти художнього моделювання і дизайну м. Львова;

–   Тарасу Чайці – Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський науковий ліцей № 1 імені Б. – І. Антонича»;

–   Богдану Голубу – житловий будинок.

Таблиці встановлять відповідно до затвердженого у Львові універсального взірця меморіальної таблиці для вшанування пам’яті захисників, які загинули в російсько-українській війні.

Нагадаємо, у Львові є спеціальний порядок встановлення меморіальних таблиць захисникам України. Таблицю можна встановити на освітньому закладі, де вчився воїн, чи на будинку, в якому він мешкав.

Коментарі

Позначки: