У Львові врятували 6-річного хлопчика який проковтнув кулю (ФОТО)

Новини 01 Лютого, 2021 1 972

Фото: ФБ/ОХМАДИТ

Дитина вдома гралася коробкою з кулями і проковтнула одну з них

У Львові успішно прооперували 6-річного хлопчика, який проковтнув кулю.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАДИТ у ФБ.

Як повідомляється, до львівського “ОХМАТДИТу” потрапив 6-річний хлопчик з болями в животі. При обстеженні у хірургічному приймальному наші лікарі діагностували гострий апендицит. Дитячий хірург Кирило Лапшин, на чергуванні якого трапилася ця майже детективна історія, не міг уявити, яка знахідка чекає його на рентген-знімку маленького животика. Справа, у клубовій ділянці, чітко візуалізувався сторонній предмет, але дуже дивний. Маленькому пацієнтові від самого початку пощастило, що Кирило Володимирович відразу чітко впізнав обриси кулі від пневматичної гвинтівки. Лікар уточнив у тата хлопчика, чи могло бути, що його син проковтнув кулю. Батько пригадав, що у них вдома справді є пневматична рушниця і до неї металеві кулі. Недавно син грався коробкою з кулями. Ймовірно, випадково хлопчик проковтнув одну з них. І все б нічого, якби куля потрапила зі шлунка в кишківник і вийшла.

У маленького пацієнта куля від пневматичної гвинтівка подолала незвичний шлях – замість потрапити у пряму кишку, куля-мандрівниця опинилася у червоподібному відростку (апендиксі), стала причиною запального процесу у ньому і вклала дитину на операційний стіл.

Хірурги терміново виконали лапароскопічну апендектомію – видалили запалений апендикс через три маленькі проколи у животі. Це малотравматична операція, яка часто виконується у нашій лікарні.

“Коли ми видаляли апендикс, я зразу побачив, що в ньому є потовщення. Ми його видалили і вже назовні розрізали. Там справді була куля! Вона, як стороннє тіло, потрапила з кишок у апендикс і створила його обструкцію. Це і стало незвичайною причиною апендициту”, – розповів дитячий хірург Кирило Лапшин.

«Хлопчика виписали, повернувся до звичайного життя, почувається чудово. Тато ховатиме кулі надійніше – він дав слово нашому Кирилу Володимировичу, чесне мисливське», – зазначається у повідомленні.

Мисливці за кулями у дитячих животиках – тепер це і про наших хірургів.
Наші #Супергерої дістали кулю для пневматичної…

Опубликовано Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит Воскресенье, 31 января 2021 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,