У Львові влаштували Олімпійський день (ВІДЕО)

Новини 23 Червня, 2021 146

У Стрийському парку відбувся Олімпійський день. Участь у ньому взяли спортсмени, діти-вихованці спортивних секцій та їхні тренери. У такий спосіб Львів долучився до Міжнародного олімпійського дня, який щорічно відзначають 23 червня.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Суспільне.

Учасники виконали зарядку, а також взяли участь у конкурсах та вікторинах.

“За ініціативою Пьєра де Кубертена, який заснував Міжнародний олімпійський комітет в далекому 1894 році, ми сьогодні на честь цього свята у Львові, в Стрийському парку, святкуємо Міжнародний олімпійський день”, — розповідає голова відділення Національного Олімпійського комітету Юрій Турянський.

До Олімпійського дня долучились львівські спортсмени, серед яких Станіслав Горуна — володар Олімпійської ліцензії на Токіо 2020.

“Це класна акція, щоб популяризувати спорт, ще раз привернути увагу людей до спорту. Нагадати всім, що є спорт, що це важлива частина нашого життя, що це найдешевший спосіб бути здоровим, ну і взагалі підтримати спортсменів”, — каже чемпіон Європи з карате Станіслав Горуна.

Цього року, участь в Олімпійських іграх візьмуть 7 львівських спортсменів: Олена Старікова (велоспорт), Оксана Лівач (вільна боротьба), Вероніка Марченко (стрільба з лука), Станіслав Горуна (карате), Христина Погранична (художня гімнастика), Павло Коростильов (кульова стрільба), Олександр Петрів (кульова стрільба). Ще двоє спортсменів очікують на ліцензії.

Коментарі

Позначки: