У Львові розробили тест про перевірку знань на випадок хімічної чи ядерної атаки

Новини 15 Серпня, 2023 81

У Львові розробили тест про перевірку знань на випадок хімічної чи ядерної атаки

Чи знаєте ви, що робити під час хімічної та ядерної атак? Мешканців запрошують пройти тест

У мерії Львова спільно із надзвичайниками розробили тест, завдяки якому мешканці можуть перевірити свої знання про те, як діяти в разі хімічної чи ядерної атаки ворога.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Який сигнал подається під час радіаційного зараження? Що робити, коли ядерний удар застане вас на вулиці? Які продукти можна вживати в зоні радіаційного забруднення? Коли можна залишати укриття? Перевірити свої знання та пройти тест можна тут:

«Ми системно працюємо над інформуванням мешканців щодо можливих найгірших сценаріїв, які можуть чекати на українців у цій війні. Адже від такого підступного ворога можна очікувати усього, тому краще бути готовими», – каже керуюча справами виконкому Львівської міської ради Наталія Алєксєєва.

ВАЖЛИВО! Якщо після проходження тесту ви зрозуміли, що ваших знань недостатньо, то Львівська міська рада пропонує:

– Пройти безкоштовне 2-годинне навчання про те, як діяти у разі хімічної чи радіаційної небезпек. Для цього потрібно записатися через гугл-форму та дочекатися, коли організатори повідомлять про проведення заняття. Переглянути запис навчання про те, як діяти у разі таких небезпек, можна за посиланням.

– Переглянути матеріали, підготовленні на цю тему, що доступні за посиланням.

Нагадаємо, торік мерія та львівські рятувальники для всіх охочих містян організували навчання про безпеку в умовах війни. Це були навчання з домедичної допомоги, протипожежної і протимінної безпек, дій під час ядерної, хімічної чи біологічної атаки тощо.

Навчання мали як теоретичну, так і практичну частини, і тривали по декілька годин. Загалом у цих навчаннях взяли участь кілька тисяч людей.

Коментарі

Позначки: