У Львові планують збудувати квазі-кільце на перехресті Личаківська-Пасічна

Новини 12 Листопада, 2021 19 904

У Львові планують збудувати квазі-кільце на перехресті Личаківська-Пасічна

Відбулось громадське слухання проєкту внесення змін до детального плану території, обмеженої вул. Долішньою, вул. Х. Колумба, вул. Проєктованою, залізничною колією, вул. Личаківською, вул. Яловець, вул. М. Голубця, вул. Яровою, вул. Г. Запольської, вул. Пасічною (зміна 1).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу депутатського корпусу Львівської міськради.

Підстава розроблення проєкту внесення змін до детального плану території – рішення виконавчого комітету Львівської міської ради від 02.11.2018 № 1201.

Замовником проєкту внесення змін до детального плану території є управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради, розробником — ДП ДІПМ «Містопроєкт».

У проєкті опрацьовується планувальне рішення щодо використання та забудови території, орієнтовною площею 10,3 га. Розрахунковий термін реалізації ДПТ — 10 років, в тому числі 1-ша черга — 3-7 років.

За словами головного архітектора проєкту Петра Крупи, передбачається удосконалення магістральної мережі в межах примикання вул. Пасічної до вул. Личаківської, Тракту Глинянського з організацією квазі-кільця одностороннього руху. «Запропоновані зміни надають можливість покращити роботу транспортного вузла. Також у проєкті передбачено зміну функціонального призначення території для ТзОВ «Амфіон» під квартали житлової та громадської забудови».

Як йдеться у пояснювальній записці, «у проєктованому кварталі нової забудови передбачено перепрофілювання функціонального використання ділянки торгівельної зони з метою ефективного використання території в узгодженні з існуючою ситуацією — суміжна існуюча житлова забудова та розміщення дозволених об’єктів:

— влаштування житлового будинку поверховістю до 8 пов. З нежитловими приміщеннями в першому поверсі та підземним гаражем».

Депутат Львівської міської ради Юрій Лукашевський під час слухань зауважив, що цей детальний план важливий для Личаківського району, бо він наближує реалізацію проєкту облаштування квазі-кільця на перехресті вул.Личаківська-Пасічна.

«Є власники території та приміщень, які мають наміри їх перебудовувати, збудувати житло та комерційні і громадські приміщення. Що важливо, вони декларують готовність демонтувати частину приміщень, які є у їхній власності, щоб можна було провести дорогу та, відповідно, реалізувати проєкт квазі-кільця. Сподіваюсь, слово буде дотримано і місто матиме змогу реалізувати цей надважливий для Личаківського району проєкт».

Додамо, що громадське обговорення проєкту внесення змін до детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку триває з 28 жовтня по 28 листопада 2021 року.

Із проєктом містобудівної документації (пояснювальною запискою, графічними матеріалами, звітом про стратегічну екологічну оцінку) можна ознайомитись на веб-сайті ЛМР, або до завершення процедури проведення громадського обговорення у приміщенні Львівської міської ради за адресою: м. Львів, пл. Ринок, 1, кабінет 539.

Письмові зауваження та пропозиції до проєкту внесення змін до детального плану території та звіту про стратегічну екологічну оцінку можна подавати до 28 листопада 2021 року включно до управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради через Центри надання адміністративних послуг або на електронну скриньку: agu@lvivcity.gov.ua

Відповідальною посадовою особою Львівської міської ради за організацію розгляду пропозицій є Мирослава Пастущук, начальник відділу урбаністики управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування Львівської міської ради. Телефон для довідок: (032) 2 975 786.

Коментарі

Позначки: , ,