У Львові перекриватимуть рух вулицею Липинського

Новини 04 Вересня, 2020 2 079

Ілюстрація фото 4studio

 Через шантаж “Львівгазу” і незаконне поширення персональних даних споживачів

У Львові обурені люди перекриватимуть дорогу.  4 вересня протестуватимуть мешканці квартир будинку по вул. Лінкольна 10.

Як пише “Четверта студія”, про це інформує Варта 1.

Як зазначається, у даному будинку 2 вересня було відключено газопостачання. Жителі будинку повідомляють, що відключення газопостачання відбулося без попередження.
Також, “Львівгаз” опублікував персональні дані мешканців на дошках оголошень семи під’їздів будинку по вул. Лінкольна 10, що вони вважають незаконним поширенням персональних даних.

Мешканці інформують, що “Львівгаз” шантажує та чинить тиск на ОСББ “Взірцеве” з вимогою підписати Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Протест відбуватиметься 4 вересня з 17 до 19 год на вул. Липинського.

Шахрайські дії «Львівгаз». Не підписуєте акт розмежування балансової належності? Не підписуєте угоду обслуговування мереж? Тоді ми вас відключимо шляхом обману чи зловживання монополії! 27.08.2020 в телефонному режимі звернулися до мене з причин витоків газу аварійна служба «Львівгаз», повідомили, що перекривають постачання газу на будинок, та вимагають підписати акт балансової належності щоб в подальшому підписати угоду на обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Прибувши на місце, виявив намотану сторічку, «імітація ліквідації аварії», щоб була причина скласти акт перекриття подачі газу, обстеживши хомут зі стрічки, не виявив пропускання газу, новобудова, труба покрита фарбою, перевірив все мильним розчином. Звернувшись у «Львівгаз», які не дали пояснення шахрайським діям, лише вимагали підписати акт. Гарна схема для отримання прибутків по обслуговуванню мереж.

Опубліковано Sergiy Lysenko Понеділок, 31 серпня 2020 р.

Натомість, у “Львівгазі” інформацію про поширення персональних даних споживачів – не коментують, однак оприлюднили роз’яснення щодо відключення у газопостачання у будинках Львова.

У засобах масової інформації поширюються повідомлення про те, що АТ «Львівгаз» без попередження здійснює відключення газу споживачам, вимагаючи підписання актів та сплати боргів за розподіл газу. Подаємо роз’яснення цієї ситуації:

Відключення газу у деяких будинках Львова відбулося після дзвінків, що надходили на номер 104 з повідомленнями про витоки газу.

Оператор ГРМ відповідає за аварійне обслуговування усієї газорозподільної системи та приймає аварійні виклики від споживачів природного газу, локалізує та ліквідовує аварійні ситуації.

Відтак, отримавши виклик про витік газу, бригади аварійної служби виїзджали на місця. Для локалізації аварійної ситуації газопостачання було припинено.

Після проведення ремонтних робіт, згідно з регламентом, працівники АТ «Львівгаз» мають здійснити перевірку герметичності системи газопостачання в будинку.
Лише після перевірки відбувається відновлення газопостачання за умови наявного акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

Підписання акту розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

У роботі компанія керується Кодексом газорозподільних систем, відповідно до якого оператор ГРМ та споживач мають підписати акт, де визначена межа балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

В Кодексі визначено, що власники газових мереж, у тому числі побутові споживачі та власники внутрішньобудинкових систем газопостачання відповідають за належну експлуатацію цих мереж та їх складових. Для виконання робіт по технічному обслуговуванню власники мають укласти договір із суб’єктом господарювання, який має дозвіл на виконання таких робіт.

Про необхідність підписання ми неодноразово інформували голів ОСББ (прикріпляємо зразок листів, які надсилали до голів ОСББ). Представники АТ «Львівгаз» пояснювали про наслідки відсутності підписаного між споживачем та оператором ГРМ акту.

Одним з таких наслідків є ситуація, коли неможливо відновити газопостачання після його припинення, оскільки документально не зафіксовано осіб, відповідальних за внутрішньобудинкові мережі.

аявність заборгованостей за розподіл газу.
АТ «Львівгаз» не проводить робіт щодо припинення газопостачання через заборгованість за розподіл газу.
При відновленні газопостачання працівники інформують споживачів про наявну заборгованість та наголошують на своєчасній оплаті за доставку газу”.

 

Як повідомлялося, «Львівгаз» шантажує відключенням газу в багатоквартирних будинках.

Коментарі

Позначки: , , , ,