«Львівгаз» шантажує відключенням газу в багатоквартирних будинках (ВІДЕО)

Новини 03 Вересня, 2020 2 512

Ілюстрація: ІА "Вежа"

Керівництво держави закликають врегулювати це питання на законодавчому рівні і припинити шантаж багатоквартирних будинків і тримати городян у “заручниках” в час карантину

«Львівгаз» шантажує відключенням газу багатоквартирні будинки у Львові та продовжує терор. Мова йде про свавілля працівників «Львівгазу».

Як пише “Четверта студія”,  про це повідомив на своїй сторінці у ФБ директор управляючої компанії ТзОВ “Галбуджитлосервіс” Назарій Чорний.

Як зазначається, “5 серпня 2020 року мешканцям будинку №162 по вул. Любінській три доби не постачали газ під приводом проведення аварійних робіт для заміни газової труби. Таким чином, монополіст примушував голову ОСББ без ознайомлення підписати Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін.

28 серпня схожа ситуація трапилась з мешканцями вул. Олени Степанівни, 8, від яких вимагали підписання договору про розподіл наземних мереж в обмін на включення газу.
«Працівники «Львівгазу» попросили позакривати усі борги на транспортування газу та почали вимагати від ОСББ підписання договору про розподіл мереж, щоб брати гроші за обслуговування цих мереж при тому, що люди за доставку погасили заборгованість. Таким чином, залишили 80 домогосподарств без газу на вихідні.

Крім цього, 26 серпня, АТ «Львівгаз» перекрив газопостачання для усіх побутових споживачів багатоквартирного будинку по вул. Жасминова, 5- Б та по вул.Зеленій. Ці будинки були декілька днів без газу. (dilo.net.ua)”,- пише Назарій чорний.

Він наголошує, що “дані дії виглядають як шантаж, а це протизаконно, адже ті квартири, які не мають заборгованості, залишились також без газопостачання, а це є порушенням чинного законодавства та індивідуальних договірних відносин з побутовими споживачами”.

Він інформує, що “на цьому очевидно Львівгаз не зупиняється і 1 вересня о 11 год 40 хв. по схожій схемі виключає газ у 120-ти квартирному будинку по вул. Бр. Міхновських, 23 у якому проживають близько 200 людей. Дане відключення газу відбулося випадково у мене на очах. Працівники Львівгазу підійшли до ГРП і відключили газ надавши мені список боржників, наголосивши, що їх саме цікавить борги по доставці газу. Аналізуючи цей список бачу, що боржників, як таких немає 6 квартир до 1000 грн. і 4 квартири до 1600 грн. (дані списки зафіксовані на фото мого телефону). Пробую телефонувати на 104 (контакт центр для споживачів природного газу), отримую відповідь, що у ГРП низький тиск і були змушені тимчасово перекрити газ, коли відновлять не відомо. Через 40 хвилин телефоную вдруге на 104…повідомляють, що у будинку є витік газу, коли я запитав, яка квартира телефонувала та де саме є витік газу, то відповіді не отримав. На будинку є відеонагляд де чітко видно, що працівники Львівгазу не шукали витоку газу. Приїхавши, прийшли до ГРП і відключили цілий будинок”.

Також Назарій Чорний відмітив, що “маючи досвід роботи у даній сфері більше 13 років розумію, що питання не з легких”.

“Телефоную третій раз на 104 і оператор кол-центру мене з’єднює з диспетчером Залізничного району, який чітко каже: що поки не погасите заборгованість і ОСББ не підпише договір та акт розмежування балансової належності ніякого газу не буде. У нас ОСББ немає, тому що створення ОСББ це є право, а не обов’язок. Даний будинок обслуговує управляюча компанія ТзОВ “Галбуджитлосервіс” у якій я є директором. Управляююча компанія-управитель не має правових підстав підписати цей договір чи акт розмежування. А кодекс ГРМ говорить, що договір повинні укладати співвласники чи уповноважена особа, звісно, у переліку є ще «балансоутримувач», відповідно дані повноваження можуть мати ОСББ чи балансоутримовачі, хоча це поняття вже застаріле. Річ у тім, що такий шантаж можливий завдяки відсутності адекватної реакції від незалежного регулятора (НКРЕКП), правоохоронних органів, а також наявності «білих плям» у законодавстві. Єдиним інструментом захисту споживачів є закон України Про житлово-комунальні послуги, який чітко визначає, що постачання та розподіл природного газу має забезпечуватися безперервно, з гарантованим рівнем безпеки та якості виключно на підставі індивідуальних договорів між виконавцем та побутовим споживачем.

Відтак 6-ти годинною працею, телефонними розмовами моєю та працею моїх сусідів працівники Львівгазу пішли нам на зустріч і до кінця дня до 19 год. вдалося відновити газопостачання нашого будинку без підписання договору та акту розмежування.

Маючи в управлінні більше 20-ти багатоквартирних будинків звертаюсь офіційно до Президента України, КМУ, ВРУ врегулювати це питання на законодавчому рівні і зупинити масовий терор, припинити шантаж багатоквартирних будинків і тримати мешканців будинку у “заручниках” в час пандемії-карантину.

У зв’язку з цим, прошу взяти цю справу відповідним органам під особистий контроль, засобам масової інформації максимальний розголос, щоб дана ситуація не повторювалася і не страждали мешканці багатоквартирних будинків”, – зазначається у дописі.

 

 

АТ "ЛьвівГаз" фактично взяв в заручники 80 квартир по вул Олени Степанівни 8, коли в обмін на включення газу вимагає від ОСББ підписання договору про розподіл наземних мереж. Все почалося з планого відключення газу в четвер і ніщо не передвіщало біди. Потім попросили позакривати борги на траспортування газу. Потім від ОСББ почали вимагати підписання договору про розподіл мереж щоб брати гроші за обслуговування цих мереж при тому що люди за доставку вже заплатили. А головне залишили 80 квартир без газу на вихідні.Деталі в відео

Опубліковано Максимом Сидорским Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , ,