У Львові компанія відшкодувала понад 20 млн грн несплаченого податку на додану вартість

Новини 23 Березня, 2024 81

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

За результатами розслідування матеріали обвинувачення передано до суду за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури забезпечено надходження до бюджету понад 20 млн грн несплаченого податку.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прокуратуру Львівської області.

Встановлено, що керівник підприємства, що здійснює діяльність у сфері оптової та роздрібної торгівлі напоями, у тому числі підакцизної групи, приховав у податковій звітності відомості про зобов’язання з податку на додану вартість. Зокрема, в бухгалтерському обліку та відповідно у податковій звітності не були відображені операції, пов’язані зі списанням товарно-матеріальних цінностей.

В рамках кримінального провадження керівником підприємства завдані збитки відшкодовано в повному обсязі.

За результатами розслідування матеріали обвинувачення передано до суду за фактом умисного ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) (ч. 4 ст. 212 КК України).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: