У Києві зірвали показ документального фільму про сатанізм (ВІДЕО, ФОТО)

Новини 21 Вересня, 2020 254

Фото: ФБ/Традиція і порядок

Кілька десятків представників руху блокували вхід глядачам на показ та нападали на поліцію

У Києві представники праворадикальної організації “Традиція і порядок” зірвали показ фестивального документального фільму про сатанізм “На славу темряви?” (“Hail Satan?”), який мав відбутись у Будинку кіно в неділю ввечері.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє ZMINA.

“Переглянути фільм у дружній компанії прийшли кілька десятків добре відомих нам радикальних лівих діячів, однак їх чекало розчарування. Показу не відбулося. Більше того, його не відбудеться ніколи. Ні в Києві, ні в будь-якому іншому українському місті… Лівій диявольській заразі не бути в Україні!” – зазначається в повідомленні.

Видання “Заборона” опублікувало відео, на якому видно, як кілька десятків представників руху блокували вхід глядачам на показ та нападали на поліцію. Разом з ними також був священник, який читав молитви.

Керівник “Традиції і порядку” назвав стрічку “На славу темряви?” “антихристиянською” і наголосив, що показ вдалося скасувати зусиллями їхнього руху та за підтримки християн з інших організацій.

Стрічка “На славу темряви?” (“Hail Satan?”) була презентована у 2019 році на американському фестивалі незалежного кіно “Санденс”. Вона присвячена зародженню та становленню в Сполучених Штатах Америки об’єднання “Сатанинський рух”, що протиставляє себе християнству.

“Забудьте все, що ви чули про сатаністів раніше: цей фільм не про криваві ритуали та поклоніння дияволу, а про громадянський протест в атмосфері карнавального свята. “Сатанинський храм” був заснований у 2013 році випускниками Гарвардського університету Малкольмом Джаррі й Люсьєном Грівзом, що об’єдналися з метою протистояння консервативним тенденціям в американському суспільстві. За шість років рух вийшов за межі епатажного тролінгу, ставши серйозним майданчиком для популяризації ідей соціальної справедливості та релігійного плюралізму”, – йдеться в розміщеному на Concert.ua запрошенні на перегляд.

Нагадаємо, 14 вересня в Києві на сценариста та співведучого “Телебачення Торонто” Єгора Шатайла напали кілька десятків людей, ймовірно прихильників праворадикальної організації “Традиція і порядок”, через жарт про “традиційну українську сім’ю”. Хлопця повалили на землю та забризкали сльозогінним газом.

З кінця серпня в Харкові тричі атакували ком’юніті-центр для ЛГБТ “Прайд-хаб”: побили вікна будівлі, закидали яйцями та облили сечею вхідні двері. Співробітники центру впізнали декого з нападників – це були представники місцевого осередку “Традиції і порядку”.

1 вересня в Києві на Подолі четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою. Підліток також додав, що раніше вже не один раз бачив нападників. Зокрема, під час рейдів, які влаштовували на Подолі представники праворадикальної організації “Традиція і порядок”.

30 серпня в Одесі учасники “Традиції і порядку” напали на учасників події в межах ЛГБТ-прайду та побилися з поліцейськими. Зокрема, нападники розпилили в натовпі сльозогінний газ та закидали людей яйцями. У результаті затримали 16 осіб, а двох правоохоронців доставили до медичного закладу.

 

Просто зараз «Традиція і порядок» зірвали показ фільму «На славу темряви?» в Будинку кіно в Києві. Це документальний фільм із фестивалю Sundance про сатанізм. ТіП почали блокувати вхід глядачам на показ і нападати на поліцію. Разом з ними прийшов священик, що читає молитви.

Опубліковано Заборона Неділя, 20 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , ,