У кожному потязі з Перемишля до Львова і Одеси повертаються біженці

Новини 24 Березня, 2022 559

У кожному потязі з Перемишля до Львова і Одеси повертаються біженці

Серед пасажирів – мами з дітьми, які через декілька тижнів перебування у Польщі вирішили повернутися додому. Також звідти виїжджають іноземні добровольці, що хочуть захищати Україну

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Близько 200 осіб сідає у кожний потяг, що вирушає із залізничного вокзалу у Перемишлі в Україну. Серед пасажирів – мами з дітьми, які через декілька тижнів перебування у Польщі вирішили повернутися додому. Також звідти виїжджають іноземні добровольці, які хочуть захищати Україну.

Заступник мера Перемишля Боґуслав Сьвєжи повідомив у вівторок, 22 березня, під час прес-конференції, що до кожного із потягів, що їдуть в Україну, сідає від 100 до 300 осіб. «У середньому це близько 200 осіб на один потяг», – сказав Боґуслав Сьвєжи, додавши, що зараз із залізничного вокзалу потяги їдуть до Львова і Одеси.

Серед пасажирів, які очікували у понеділок на потяг до Львова була, зокрема, пані Люба з Тернополя. Вона поверталася в Україну з двома дітьми 9 і 13 років. Із початком війни вона втекла з ними до Польщі. Вони зупинилися у Ряшеві, де провели чотири тижні.

«Я вирішила повернутися, бо в Україні залишилася вся моя родина. Якби в нашому регіоні стріляли чи знищили дім, я б не поверталася, а так є надія, що це швидко закінчиться. Окрім цього, інша річ, коли за кордоном є знайомі, а в мене нема тут нікого, тому важче адаптуватися», – розповіла жінка.

На потяг до Одеси чекало близько 100 пасажирів. Серед них більшість – це мами з дітьми, але були також чоловіки, які як добровольці їхали воювати в Україну. З огляду на безпеку, вони не хотіли нічого розповідати.

За інформацією Бескидського відділення Прикордонної служби, у понеділок, 21 березня, через пункти перетину кордону на Підкарпатті до Польщі прибуло 16,7 тисяч осіб, а в Україну виїхало близько 6 тисяч осіб.

Коментарі

Позначки: