У Івано-Франківську та Луцьку відкриють МакДональдз

Новини 30 Березня, 2021 2 692
У Івано-Франківську та Луцьку відкриють МакДональдз. Фото з відкритих джерел

У Івано-Франківську та Луцьку відкриють МакДональдз. Фото з відкритих джерел

30 березня 2021 – Компанія МакДональдз оголосила результати своєї роботи у 2020 році, а також поділилася планами з розвитку у 2021. За минулий рік нові заклади МакДональдз були відкриті в Одесі, Дніпрі, Харкові, Києві та Бучі (Київська область). Обсяг інвестицій у будівництво і відкриття нових закладів та реновацію вже існуючих склав майже 26 млн доларів США. Наразі компанія налічує 98 ресторанів у 21 місті по всій Україні. У планах МакДональдз на 2021 рік – майже 42 млн доларів США  інвестицій і подальший активний розвиток у регіонах.

Про це повідомляє прес-служба МакДональдз, пише “Четверта студія”.

МакДональдз є одним із найбільших іноземних інвесторів та платників податків в Україні (53 місце у реєстрі великих платників податків Державної податкової служби України). Хоча у 2020 році фактична кількість клієнтів скоротилась на 20% порівняно з 2019, а продажі впали на майже 4%, компанія сплатила близько 1,5 млрд гривень податків.

Крім того, МакДональдз зберіг команду з майже 10 тисяч людей по всій Україні, зосередившись на безпеці робітників і клієнтів. Зокрема, компанія витратила близько 82 млн грн на засоби захисту працівників та клієнтів від COVID-19. А також виплатила більше 50 млн грн компенсацій за простій і вимушені відпустки співробітників під час локдаунів і не скоротила жодного працівника.

Одним із головних факторів стійкості компанії в кризу стала мультиканальність. Завдяки цьому, попри карантин, зріс обсяг продажу через сервіс доставки (у 4,5 рази порівняно з 2019 роком), МакДрайв та експрес-вікна.

У 2021 році МакДональдз пришвидшує розвиток, зосереджуючись на інвестиціях у місцеві громади. Вперше ресторани відкриють у таких містах, як Івано-Франківськ, Біла Церква, Луцьк та ХмельницькийКомпанія готова інвестувати і в інші міста України, де ще не представлена. “Для ефективного розвитку нам потрібен відкритий діалог з місцевими органами влади, з громадами. За останні 20 років ми інвестували майже 300 млн доларів США в Україну, і зацікавлені продовжувати та пришвидшувати інвестувати у тих місцевостях, де є запит від місцевої влади та громади та надійна інфраструктура комунальних послуг», – зазначила Юлія Бадрітдінова, генеральна директорка МакДональдз  Україна.

У фокусі на найближчі роки –  відкриття нових закладів у містах-мільйонниках – Львові, Одесі, Дніпрі, Харкові, Київі. Наразі МакДональдз розглядає ділянки для відкриття у 2022 році закладів у Кропивницькому та Маріуполі, а також компанія відкрита до пропозицій щодо місця розташування перших закладів у Чернівцях та Ужгороді.

“Вибір розташування майбутнього ресторану залежить від декількох критеріїв. По-перше, компанію цікавлять локації  з великим потоком людей в містах з населенням понад 200 000, наприклад, на перетині центральних вулиць міста. По-друге, майданчик має бути зручним з точки зору доступу як пішоходів, так і авто. По-третє, площа ділянки має бути достатньою для встановлення всіх каналів продажів: тобто має включати можливість побудови зали, тераси, МакДрайву, експрес-вікна та спеціальних вікон для доставки”,  – прокоментував Віталій Стефурак, директор з розвитку МакДональдз Україна.

У 2021 році компанія планує створити 4600 робочих місць: 1500 в ресторанах МакДональдз та 3100 – у партнерів, які є постачальниками продуктів та сервісів. Окрім відкриття нових ресторанів, МакДональдз інвестуватиме у розвиток місцевих громад, налагодження співпраці з локальними постачальниками, формування системи кругової економіки роботи з відходами через впровадження програм сортування і перероблення пакування.

Коментарі

Позначки: , ,