У Глинянах на Золочівщині будують каналізаційну мережу завдовжки 5 кілометрів

Новини 31 Липня, 2023 127

Будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд в м. Глиняни розпочали у 2014 році

Загальна кошторисна вартість робіт згідно проєктної документації складає 41 687,52 тисяч гривень. Станом на сьогодні будівельні роботи виконано на 95%.

Про це пише Четверта студія з посиланням на ЛОВА.

В результаті реалізації проєкту будуть збудовані каналізаційні мережі протяжністю 5 км, облаштовані 5 каналізаційно-насосних станцій.

А також встановлені системи очищення стічних вод потужністю 350 м3/добу з можливістю у подальшому збільшення потужностей до 1000 м3/добу. Це своєю чергою забезпечить усунення забруднення неочищеними стічними водами ґрунтів та р. Перегноївка притоки р. Полтва, яка належить до басейну р. Західний Буг.

«До каналізаційної системи буде під’єднано понад 1500 мешканців міста, а також поліклініка, притулок, школа, дитячий садочок, музична школа, що у значній мірі вплине на покращення санітарного та екологічного стану міста та річок басейну Західного Бугу», – зазначила т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик.

У 2023 році заплановано завершити будівництво каналізаційних мереж та очисних споруд за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі – 1 млн 974 тис. грн та коштів місцевого бюджету – 493 тисячі гривень.

Коментарі

Позначки: