Фонд розвитку Глинян запрошує школярів на пошуки скарбів

Новини 29 Серпня, 2023 128

 УМОВИ КОНКУРСУ

Глиняни – містечко на Львівщині, яке славиться своїм багатим історичним минулим, культурною спадщиною та талановитими людьми.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Саме тут у 1964 році було знайдено справжній скарб – золоті прикраси скіфської доби, які зараз зберігаються у Львівському історичному музеї. Але це не єдиний скарб, який ховається у Глинянах. Тут є ще багато цікавих місць, подій, особистостей та артефактів, які чекають на своїх відкривачів.

Самеонд розвитку Глинян» спільно з Українським культурним фондом реалізує грантовий проект «Скарби Глинян».

Проєкт реалізується спільно з Глинянським відділенням ткацтва і килимарства КЗ ЛОР «Історико-краєзнавчий музей» та ГО «Ротарі клуб «Львів», в рамках виконання Договору № 6REG11-28262.

Проєкт передбачає креативним способом зробити культурологічнотуристичну промоцію місту Глиняни та усій територіальній громаді завдяки широкому залученню до нього творчого потенціалу усіх вікових груп школярів, наукових спеціалістів, учителів шкіл громади, активних батьків дітей, адмінресурсу громади та залучених експертів з різних галузей знань.

Суть проекту полягає в створенні механізму системного відвідування Глинян групами школярів зі всіх регіонів Львівської області і нетільки. Протягом одноденного креативного перебування у містечку діти зможуть відкрити для себе багато цікавих історичних несподіванок, цікаво ознайомитися з видатним діячами України, культурнодуховними надбаннями регіону і, врешті решт таки знайти справжній скарб, предтечією якого була історична знахідка 1964 року.

Враховуючи славне історичне минуле Глинян та Глинянщини, ініціатори проекту сподіваються таким не типовим лекційним а креативним способом розширити інформацію про наші надбання, підсилити культуорогічний аспект, залишений нам нашими предками, та, що є найважливішим, підсилити у молодих поколінняь горду тезу життя на цій землі: «Я – українець!» Для цього, на цьому етапі реалізації проекту,  організаторами оголошений конкурс,  який проводиться у загальноосвітніх школах в межах Глинянської територіальної громади та покликаний розширити інформацію про наявність у Глинянах та Глинянській ТГ пам’яток історії, цікавих подій, артефактів, особистостей, місцин, будівель та споруд, географічних утворень, ландшафтів, тощо.

Метою конкурсу є поглиблене вивчення краєзнавства, своєї культурологічної спадщини та її популяризація, у т.ч. і за межами територіальної громади, розширення існуючих  та створення нових туристичних маршрутів, велодоріжок, дослідницьких ініціатив, тощо.

Конкурс стартував 15 серпня та триватиме до 15 вересня 2023 р.

У Конкурсі приймають участь школярі 5-11 класів шкіл Глинянської ТГ, та молодших класів за участю батьків учнів.

Для оцінювання дитячих напрацювань є створена спеціальна комісія, яка враховуватиме цілий аспект напрацювань, вимоги до яких є детально викладені в розтиражованих завданнях.

Для зацікавленості наших читачів, та можливої модернізації своїх творчих ідей, подаємо спрощений варіант умов конкурсу, який школярі отримали на свої гаджети. Одночасно закликаємо вихідців з нашого локального регіону та їхніх нащадків, контактувати з організаторами проекту та безпосередньо з Фондом розвитку Глинян  для напрацювань нових цікавих ідей.

УМОВИ КОНКУРСУ

  1. Вибери свій варіант для конкурсу:
  • Написання детального сценарію квесту «СКАРБИ ГЛИНЯН»;
  • Написання легенди, історії, розповіді, бувальщини, тощо… про Глиняни;
  1. Вибери варіант презентації своєї розробки:
  • У текстовому варванті (Word,12,Times New Roman);
  • У вигляді відеофільму (фомат .mp4);
  • Як якісна театральна розповідь у аудіо форматі .mp.3;
  • У вигляді малюнку (-ів), карикатур, тощо…;
  • У іншому форматі (напиши у якому)
  1. Готову розробку надішли на два Емейли: glynyany.treasures@gmail.com   та mail@glynjany.org.ua

Коментарі

Позначки: