У ДП «Жовківський лісгосп» підбили підсумки осінньої лісокультурної кампанії

Новини 31 Грудня, 2021 114

У ДП «Жовківський лісгосп» підбили підсумки осінньої лісокультурної кампанії

При запланованих 72 га на 2021, жовківські лісівники провели лісовідновлення на площі 89 га

На підприємстві завершилась осіння лісокультурна кампанія. Підбиваючи підсумки, можна стверджувати, що усі заплановані, як на осінь, так і на цей рік загалом, лісівничі роботи вдалось виконати повною мірою. Та й цифри говорять самі за себе.

При запланованих 72 га на 2021, жовківські лісівники провели лісовідновлення на площі 89 га. Частка осінньої посадки лісу становить 13 гектарів. Вартує відзначити, що цієї осені у лісгоспі не лише проводили лісовідновлення, а й займались лісорозведенням – створювали нові гектари молодого лісу на колишніх пасовищах, землях непридатних для сільгоспвикористання. Загалом заліснили три гектари таких ділянок.

Відтак, на цих площах уже зростає понад 630 тисяч сіянців дерев лісотвірних порід – сосни звичайної, дуба звичайного, клена гостролистого, бука, ялини, модрини європейської та інших.

В рамках дії президентської програми «Зелена країна» та акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом», долучитись до процесу садіння лісу у ДП «Жовківський лісгосп» мали можливість широкі кола громадськості – представники владних структур, депутати різних рівнів, громадські активісти та волонтери, студенти та школярі, молодь та пенсіонери, дорослі та діти. Сіянці дерев для цих потреб лісівники вирощували власноруч у розсадниках лісництв. Частину посадматеріалу, із закритою кореневою системою, придбали у Львівському лісовому селекційно-насіннєвому центрі.

Протягом жовтня-листопада активно озеленювали адмінбудівлі декоративними рослинами та кущами у межах дії підприємства – міські ради, школи, дитсадки, адмінбудівлі військовиків та поліцейських. А також допомагали в доповненні парків, створювали сквери та алеї пам’яті, проводили екскурсії для школярів.

Про те, що лісовідновлення є однією з найважливіших складових успішного лісогосподарювання, на підприємстві чудово усвідомлюють. Тому й до цієї роботи у лісівників особлива увага, починаючи від збору насіння, його висівання, висаджування сіянців молодого лісу та й зрештою тривалих доглядів лісових насаджень.

Галина Муравська

Коментарі

Позначки: