На Жовківщині гасили залізничну колію Львів – Рава Руська (ФОТО)

Новини 15 Квітня, 2020 1 220

Фото: ДП "Жовківський лісгосп"

Вогонь перекинувся через залізничну колію із лісових масивів

Лісівники ДП «Жовківський лісгосп» гасили лісову пожежу в кв.13 Любельського лісництва. Вогонь перекинувся через залізничну колію Львів-Рава-Руська із лісових масивів інших лісокористувачів, де на той час уже вирувала пожежа.

Як пише “Четверта студія”. про це повідомляє ДП “Жовківський лісгосп” у ФБ.

Як зазначається у повідомленні, “шквальний вітер значно ускладнював роботу вогнеборців. Його пориви, за лічені секунди, кидали полум’я на 30-50 метрів вперед. На перших фото добре видно, що ніякі мінералізовані смуги не допомагають при такій швидкості вітру”.

Завдяки злагодженим діям лісівників, пожежу вдалось локалізувати. Боролися з вогнем добровільні пожежні дружини з Любельського, В‘язівського, Зіболківського, Бутинського, Великомостівського та Соснівського лісництв, 4 представники ДСНС у Жовківському районі та 8 небайдужих місцевих жителів.

До участі в гасінні було залучено техніку лісгоспу – два трактори з плугами, що оборювали місце пожежі, не даючи стихії поширитись, пожежну машину, понад тридцять ранцевих обприскувачів, які показали свою ефективність.

На місці займання вигоріло 2, 9 га лісової підстилки.

“До речі, у цій пожежі вдалось врятувати одне зайченя,а скільки їх горить живцем, страшно й уявити… Саме завдяки спільним зусиллям, ціною власного здоров‘я, часу та інших засобів лісівникам вдалось уникнути масштабної лісової пожежі”, – зазначається у повідомленні.

 

Коментарі

Позначки: , , ,