У Червонограді чоловік ошукав пенсіонерку

Новини 19 Квітня, 2023 138

Внутрішньо переміщені особи можуть отримати 20 тисяч гривень, але не всі / Фото: pixabay.com

Понад 80 тис. грн штрафу призначено зловмиснику, який ввів в оману 78-річну жительку Червонограда

19 квітня 2023 року Львівський апеляційний суд розглянув у режимі відеоконференції апеляційну скаргу першого заступника керівника Львівської обласної прокуратури на вирок Червоноградського міського суду Львівської області від 2 лютого 2023року щодо обвинуваченого за ч.2 ст. 190 КК України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу суду.

За даними слідства, 9 вересня 2022 року, обвинувачений разом із іншою невстановленою особою здійснили дзвінок на міський номер телефону 78-річної потерпілої та повідомили, що її донька потрапила у дорожньо-транспортну пригоду та потребує термінової фінансової допомоги для проведення операції.

Також під час цієї розмови попросили у потерпілої особистий мобільний номер телефону, і через декілька хвилин зателефонували з номеру оператора «Інтертелеком» повідомивши, що до неї додому прийде медичний працівник, якому потрібно передати грошові кошти на лікування доньки.

Перебуваючи під впливом факторів психологічного стресу, викликаного діями зловмисників, потерпіла підготувала та передала грошові кошти псевдомедику (обвинуваченому) в сумі 40 000 гривень, 1000 доларів США та 100 євро.

Вироком Червоноградського міського суду Львівської області раніше судимого 47-річного чоловіка визнано винним та призначено йому покарання у виді штрафу в розмірі 3 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 51 000 гривень.

У судовому засіданні на підтримку апеляційних вимог прокурор покликався на те, що місцевий суд при визначенні обвинуваченому розміру покарання у виді штрафу, не дотримався положень ч.2 ст. 53, п. 1 ч. 1 ст. 65 КК України, які носять імперативний характер, і з урахуванням яких обвинуваченому за ч. 2 ст. 190 КК України потрібно було призначити покарання у виді штрафу, розмір якого не може бути меншим за майнову шкоду, якої заподіяно потерпілій вчиненим злочином. Зокрема, у сумі 80 тис 233 грн. 51 коп. Водночас, судом першої інстанції призначено значно менше покарання, що становить 51 000 грн.

Також суд першої інстанції не надав належної оцінки обставинам, що характеризують особу обвинуваченого, зокрема, що він неодноразово судимий, у тому числі за кримінальні правопорушення проти власності та у сфері обігу наркотичних засобів, і на шлях виправдання не став та продовжив свою злочинну діяльність.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ ухвалила задоволити апеляційну скаргу заступника керівника Львівської обласної прокуратури. Вирок Червоноградського міського суду Львівської області від 2 лютого 2023 року щодо особи в частині призначеного покарання скасувати. Особу визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 190 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 80 234 грн. В решті вирок суду першої інстанції залишити без змін.

Коментарі

Позначки: ,