У аеропорту Бухареста затримали Рефата Чубарова

Новини 12 Грудня, 2019 205

Фото: ФБ/Рефат Чубаров

Румунські прикордонники вилучили у нього паспорт і більше трьох годин утримували в трансферній зоні аеропорту

Рефата Чубарова затримували румунські прикордонники.

Голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова затримували румунські прикордонники в аеропорту Бухареста.

Як пише «Четверта студія», про це повідомив на своїй сторінці у ФБ Рефат Чубаров.

Голова Меджлісу зазначив, що при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у нього паспорт і три з половиною години утримували його в трансферній зоні аеропорту. Пояснення Чубарову не надали.

«Не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії. З моменту тимчасової окупації Криму Російською Федерацією я і мої колеги геть виключили зі своїх поїздок країни Центральної Азії, а також Вірменію, Білорусь, Казахстан і Киргизію. На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства.

Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії.

Сьогодні при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у мене паспорт і 3, 5 години без пояснення причин утримували мене в трансферній зоні аеропорту.

І це при тому, що однією з метою мого і моїх колег візиту в Румунію є заплановані на сьогодні зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ візиту, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря.

Негайне втручання в ситуацію Посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3,5 години чекання вирішити ситуацію і близько 7.00 ранку я вже був в готелі, щоб о 9.30 почати виконувати програму перебування.

Зрозуміло, що те, що трапилося буде предметом звернення Посольства України в Румунії до компетентних органів Румунії з метою отримати чіткі отримати пояснення причин мого затримання», – зазначив  у своєму дописі Чубаров.

 

Коментарі

Позначки: