Росія продовжує використовувати наших європейських сусідів для тиску і помсти українським політикам та громадським діячам, – так прокоментувала співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко затримання голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в аеропорту Бухареста румунськими прикордонниками на 3,5 години без пояснення причин із вилученням його паспорта.

«Росія продовжує використовувати треті країни і свій вплив на міжнародні організації для шантажу, тиску, капостей і помсти українським політикам, активістам, державним діячам і воїнам», – підкреслила Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Поки пропагандисти тєлєканала «Звєзда» вільно розгулюють Києвом, нашого колегу Рефата Чубарова безпідставно і без пояснень затримали на кілька годин в аеропорту Бухареста», – підкреслила вона.

Ірина Геращенко повідомила, що після ганебного випадку з Олексієм Мазуром («Тополею»), коли за «червоною карткою» РФ його затримали в Польщі, група депутатів ініціювала заяву Верховної Ради до Інтерполу, аби сигналізувати про неприпустимість подібного використання ФСБ міжнародних організацій.

Профільний комітет не підтримав цю ініціативу народних депутатів- наголосила Геращенко. За її словами, звернення до Інтерполу підтримали депутати фракцій «Європейська Солідарність», «Голос», Батьківщина, від «Слуги народу» тільки одна депутатка, інші утримались.

«Я вважаю, що Верховна Рада зобов’язана відреагувати на ці дії міжнародних організацій, куди все міцніше залазять щупальця РФ», – наголосила співголова фракції.