У 2026 році розпочнеться будівництво першого розкішного готелю у космосі (ВІДЕО)

Новини 31 Березня, 2021 1 041

Фото: Orbital Assembly Corporation

Каліфорнійська компанія Orbital Assembly Corporation планує у 2026 році розпочати будівництво гігантську розкішну космічну станцію-готель діаметром близько 212 метрів і шириною 20 метрів.

Про це пише New Atlas.

Станція “Вояджер” отримає конструкцію колеса, яке буде повільно (зі швидкістю 1,25 об/хв) обертатися, створюючи штучну гравітацію приблизно такої ж сили, як на Місяці. Вона може дозволити людям залишатися в космосі довше з меншими побічними ефектами й наслідками для організму.

На “Вояджері” планується розмістити близько 100 членів екіпажу і понад 300 осіб. Це можуть бути космічні туристи, вчені, космонавти і навіть постійні жителі.

Але “Вояджер” – це не еквівалент МКС, це зовсім інше. За словами творців, “Вояджер” – це космічний корабель, але не схожий ні на що існуюче. А основна мета проєкту – створення комфорту для тих, хто опиниться в космосі, особливо вперше. І так, проєкт буде комерційним – частина модулів продадуть NASA і ESA для космічних досліджень, деякі будуть закріплені за стартапом Gateway Foundation для розміщення екіпажів.

Що буде на станції?

Творці обіцяють відеомонітори уздовж стін, щоб постояльці могли спостерігати за Землею і космосом в реальному часі і спеціальні ліфти для транспортування гостей від житлових і розважальних модулів до стикувального вузла Zero G.

У житлових модулях не буде ніяких спальних мішків, прив’язаних до стін: планується розмістити там не тільки ліжка, але навіть душові кабіни – штучна гравітація не повинна цьому перешкоджати. Про жодні тюбиках з їжею для космонавтів теж не йде і мови – на «Вояджер» будуть прагнути до вишуканої кухні та розваг рівня кращих готелів.

У планах творців – запрошення кращих кухарів (доставка продуктів – раз на два тижні), всесвітньо відомих зірок і навіть проведення шоу для постояльців. Правда, цих розваг можна буде протиставити простий вид на Землю, повільно обертається десь знизу, або звичайний вихід “на вулицю” у відкритий космос, що саме по собі чимало.

Також бажаючим пропонуються якісь “вілли” на три спальні площею 500 кв.м. Буде навіть модуль для спорту, щось аналогічне спортзалу – високий 7-метровий стелю, гирі й бігові доріжки. Для аварійного повернення на Землю до колеса станції кріпляться 44 спеціальних модулів.

Збірка “Вояджера” в космосі повинна стартувати приблизно в 2026 році, але спочатку планується виведення на орбіту невеликого 61-метрового кільця – прототипу, який дозволить впевнитися, що роботизовані будівельні інструменти впораються з роботою по складанню в невагомості.

Скільки це все буде коштувати?

Знову ж, автори проєкту впевнені, що через модульний підхід витрати на виробництво і складання будуть набагато нижче, ніж історично складалося. Точну цифру ніхто не називає. Але, наприклад, Міжнародна космічна станція, якій вже 22 роки, вважається найдорожчою будовою в історії – вона коштувала близько $ 150 млрд і при цьому вміщає 7 осіб в умовах мікрогравітації.

Чи справді все обіцяне буде реалізовано? Теж велике питання. Зараз компанія випустила акції для додаткового збору коштів, а найсміливішим пропонує заздалегідь забронювати собі номер в космічному готелі, але тарифи поки не вказує.

Коментарі

Позначки: