У 2014 році команда Порошенка втримала державу, а нинішня влада веде економіку до прірви, — Синютка

Новини 23 Квітня, 2020 235
Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Олег Синютка. Фото "Четверта студія"

Ані Зеленський, ані його команда не здатні реалізовувати задачі, необхідні для розвитку країни.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це у Facebook народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олег Синютка.

“Рік ми живемо при новій владі, рік ми спостерігаємо за її роботою. І сьогодні вже можна робити проміжні висновки. Вони, на жаль, невтішні. Якщо сказати коротко – мало отримати посаду, якщо ти некомпетентний в жодній сфері державного управління, якщо ти не маєш команди, яка буде втілювати поставлені цілі та завдання – в тебе нічого не вийде, а країна котиться від кризи до кризи”, – написав Синютка.

“Коли у 2014 році я обійняв посаду голови Львівської ОДА, ситуація в країні була не те, що кризова. Країна була на межі. І тільки від тих, хто прийшов у владу, залежало – втримаємо ми країну чи ні. Після 5 років з того часу можу чітко і відповідально заявити – країну ми не лише втримали, ми зробили все, щоб вона активно розвивалася”, – додав депутат.

Він нагадав, що за п’ять попередніх років було зроблено багато – залучені інвестиції, відкриті 242 нових виробництва і створені 25 тисяч нових робочих місць. У розвиток області залучено 221,8 млн доларів прямих іноземних інвестицій.

“Прозорість для бізнесу – запуск програми Prozorro, а також моє рішення зменшити на Львівщині бар’єр позатендерних закупівель до 10 тис. грн принесло економіці регіону додатково 1 млрд 310 млн грн, а за 2016-18 роки зекономлено 3,6 млрд гривень”, – зауважив Синютка.

За його словами, було побудовано понад 1 700 кілометрів автошляхів.

“Розвиток і будівництво соціальної, освітньої інфраструктури – збудовано 14 шкіл та 23 дитячі садочки, оновлено 6 065 об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема, збудовано 94 спортивних майданчики та 5 таборів для реабілітації учасників АТО (ООС).

Реформа децентралізації, яку започаткував президент Порошенко, дала свої результати. В області створено 40 об’єднаних територіальних громад. Державна підтримка громад, що об’єдналися у 2018 році, становила 77,1 млн грн”, – сказав він.

Синютка наголосив, що за цими цифрами робота команди однодумців, які знали, як виконати поставлені завдання, й виконували їх.

“Лише командна гра дає результат. Ми, це – і партія “Європейська Солідарність”, і ті люди, які працювали зі мною в ОДА, були і залишаємось командою, яка знає що робити і вміє досягати поставлених цілей.

Влада сьогодні ніби є, а команди і цілей нема. Тому що дві зміни уряду за рік – це не команда. Три міністри охорони здоров’я за рік – це не команда. Понад два місяці Україна живе без міністрів енергетики, освіти, культури – це не команда. В деяких областях вже декілька разів міняли голів ОДА, а в деяких їх немає дотепер – це не команда. Відповідний і результат. Ми це можемо і повинні змінити”, – наголосив Синютка.

Коментарі

Позначки: ,