Туристична галузь Львова потребує реорганізації, – експерт

Новини 01 Жовтня, 2020 223

Андрій Садовий. Фото ілюстративне. Джерело: lenta.ua

Львівський художник закликав не перетворювати туризм на сферу готелів і дешевого пива

Тільки тоді Львів буде по-справжньому привабливим для туристів, коли, окрім добрих харчів і комфортних готелів, ми запропонуємо їм цікаві культурні заклади.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на DailyLviv,  Ігор Гавришкевич, доцент Львівської національної академії мистецтв, художник, представник Народного Руху України, пропонує впровадити у місті програму, яка би глибше поєднала звичні туристичні послуги і культурні проєкти. Те, що місто робить зараз, недостатньо, вважає він.

– Я навмисне зупиняюсь біля туристичних груп і слухаю розповіді гідів. На жаль, дуже рідко чую пізнавальні речі про нашу європейську культуру. Зазвичай дають суху інформацію і розповідають популярні львівські легенди. І це сумно. Бо в різні часи місто створювали одні з найкращих архітекторів, чиї імена носять вулиці і площі європейських міст. А ми, чомусь, залишаємо це повз увагою, –  сказав він на засіданні «Львівщина без туристів: за рахунок чого і кого буде виживати туристична інфраструктура?» у Львівському пресклубі.

Гарним прикладом туристичної програми Ігор Гавришкевич вважає так звані заходи пакетного характеру, які є популярними у середовищі медиків та науковців.

– Людей запрошують на конференції, їм надають проживання в готелі, а додатково у цей пакет включають, наприклад, тур замками Львівщини. Це і цікаво для гостя, і додаткові кошти від податків у місцевий бюджет, –  пояснює він.

Крім того Ігор Гавришкевич закликав звернути увагу на внутрішній туризм, залучаючи до Львова більше туристів з різних куточків України.

– Цікавість до міста є, але свій турист для готельєра чи ресторатора вважається менш платоспоможним, тому гостей з-за кордону чекають тут більше. Але це не правильно. Думаю, українці із сусідніх і віддалених областей із задоволенням відвідуватимуть мистецькі заходи і дійства, і їх має бути набагато більше, – упевнений художник.

Ігор Гавришкевич вважає, що туристична галузь потребує реорганізації, і якщо перетворити її на сферу готелів і дешевого пива, то вже скоро інтерес до Львова послабне.

 

Коментарі

Позначки: , ,