Труна з Єлизаветою ІІ вирушила в останню путь

Новини 11 Вересня, 2022 55

Труна з Єлизаветою ІІ вирушила в останню путь

Із замку Балморал у Шотландії в неділю вивезли труну з тілом королеви Великої Британії Єлизавети ІІ – її протягом шести годин будуть нести до офіційної резиденції британського монарха в Единбурзі.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Sky News.

Винесення труни з Балморала розпочалося рівно о 10:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом). Це вперше громадськість побачила труну з Єлизаветою ІІ, огорнутою в королівський штандарт, після повідомлення про її смерть у четвер.

Труна з Єлизаветою ІІ вирушила в останню путь

Хоча для громадськості прощання з королевою настане лише ввечері в понеділок, десятки тисяч британців уже зайняли місця вздовж маршруту.

Після прибуття до Единбурзького замку труну залишать там до понеділка, щоб із покійною королевою змогли попрощатися тамтешні працівники. Після цього її перенесуть до собору святого Едигія (Единбурзького собору) в супроводі нового короля Чарльза ІІІ і його дружини.

Пронесення труни з Єлизаветою ІІ у Шотландії – це частина ретельно спланованої процедури, яка завершиться похороном покійної королеви у Вестмінстерському абатстві 19 вересня – цей день стане офіційним вихідним.

Коментарі

Позначки: