На Львівщині ритуальна фірма приймає замовлення на виготовлення домовин з картону та лози

Новини 24 Квітня, 2021 1 219

Фото: ВАРТО

Ведуться перемовини з Жидачівським картонно-паперовим комбінатом щодо виготовлення картонних заготовок

На Львівщині ритуальна фірма береться за виготовлення домовин з різних матеріалів. Замовлення надходять, як з України так і з Європи.

Як пише «Четверта студія», про це – у публікації «Варто – Галицькі новини».

Перед вічністю всі рівні, та не всі у рівній мірі готові до неминучої зустрічі з нею. Така думка навідалася після розмови з керівником Трускавецької ритуальної фірми «Вічність» Степаном Піряником.

За словами пана Піряника, останнім часом його вразили два замовлення. Перше зробила одна із трускавчанок – природолюб і прихильниця чистої екології. Вона хоче, щоб по смерті її тіло похоронили в труні, сплетеній із…вербової лози. Це дерево наші дохристиянські предки буквально боготворили. Сплетені з нього конструкції ставили в основу стін будинків, обліплювали глиною і жили в них багато десятиліть. З верболозу плели загати, плоти, кошики тощо. Поважна трускавчанка подумала, що сучасні майстри безпроблемно сплетуть і труну.

Та коли Степан Піряник почав шукати того, хто міг би виконати замовлення, йому довелося об’їздити ледь не половину Закарпаття. За плетіння трун ніхто не хотів братися, та, врешті-решт, майстер знайшовся.

Друге замовлення надійшло зі Старого Світу. Один європейський бізнесмен замовив партію трун із…картону.

Про що це може свідчити? Про фінансову кризу? Можливо, та вона не так сильно вдарила по Заходу, як по Україні. Наші люди, незважаючи ні на що, знаходять можливості відпровадити а останню путь своїх близьких у дерев’яних домовинах, а деякі європейці вважають, що вистачить і картонних.

Та, як виявилося, створити картонні «будиночки» для тих, кому настав час переходу у засвіти, не так просто. Зараз Степан Піряник веде перемовини з Жидачівським картонно-паперовим комбінатом щодо виготовлення картонних заготовок.

Зрештою, за час роботи в цій галузі, яких тільки замовлень не доводилося виконувати фірмі, якою він керує. Йому замовляли труни-дивани, щоб люди помалу звикали до майбутніх помешкань. Він виготовив велику партію трун для похорону «втрачених ілюзій» тих колишніх подружніх пар, що зі скандалами розлучилися. «Вічність» також виготовляла домовини для братів наших молодших – собак і кішок. Зрештою, трускавчани ще не забули, як поруч із ритуальною фірмою постав бар у формі труни та багато-багато іншого.

Справді, перед вічністю всі рівні, не всі в рівній мірі готові до неминучої зустрічі з нею.

Як повідомлялося, у курортному українському містечку Трускавець відкрився незвичайний бар у вигляді труни під назвою «Вічність».

На Львівщині похоронна фірма возить домовину і закликає сидіти на карантині.

Коментарі

Позначки: , , , ,