Системи відеоспостереження від Control.ua: рішення для будь-яких потреб

Новини 26 Грудня, 2023 33

Завдяки фіксації та запису всіх відеоматеріалів, вони можуть використовуватися у судових процедурах

Системи відеоспостереження потрібні для безпосереднього моніторингу за подіями в реальному часі та для запису відео для подальшого аналізу. Разом з контролюа розберемо, яка ціль використання таких пристроїв, для чого вони використовуються та на які фактори звернути увагу при їх виборі.

Мета використання систем відеоспостереження

Серед головних цілей використання систем відеоспостереження виділяють наступні:

  • забезпечення безпеки;
  • виявлення злочинів;
  • захист майна та певного об’єкта;
  • контроль доступу до приміщення і території.

Найчастіше використовують сучасні системи відеоспостереження для забезпечення безпеки та захисту майна. Це дозволяє виявити та попередити крадіжки, вандалізм, інші правопорушення на території, чи в приміщенні, що охороняються.

Відеоспостереження дозволяє захистити майно та запобігти його втраті. Завдяки фіксації та запису всіх відеоматеріалів, вони можуть використовуватися у судових процедурах.

Як вибрати відеоспостереження для дому чи бізнесу

Обрати різновид

Перш за все необхідно розібратися з тим, які існують види систем відеоспостереження. вони бувають наступних видів:

  • Аналогові. Використовують аналогові камери та коаксіальні кабелі. Відрізняються доступною ціною. Якість відео середнього рівня.
  • IP-камери (цифрові). Забезпечують високу якість відео. Надають віддалений доступ через Інтернет. Легко інтегруються в інші системи безпеки.
  • HD-TVI, HD-CVI, AHD. Це сучасні аналогові камери відеоспостереження, які відрізняються високою роздільною здатністю.
  • Бездротові системи. Використовують технології Wi-Fi для передачі відео.

Визначити мету та проаналізувати потреби

Наступний крок при виборі якісного обладнання для  відеоспостереження.  Треба розуміти, яке саме завдання буде вирішуватися за допомогою таких пристроїв. Наприклад, система відеоспостереження буде призначатися для стеження за певною територією або за процесами, що відбуваються всередині неї.

Треба також проаналізувати потреби в обладнанні. Треба визначити кількість камер відеоспостереження та кількість комплектуючих, які необхідно придбати.

Вибір локації, віддалений доступ та бюджет

Варто врахувати місце для встановлення камер, щоб забезпечити ефективне покриття необхідних зон. Також треба розглянути необхідність у віддаленому доступі до камер. Від цих параметрів буде залежати ціна обладнання.

Висновки

Дотримуючись зазначених вище порад, вдасться вибрати обладнання для організації якісної та надійної системи відеоспостереження. У разі виникнення питань щодо вибору приладів відеоспостереження, ви завжди можете проконсультуватися зі спеціалістами Control.ua.

Коментарі

Позначки: